Fashion

AIFW report: Claudia Sträter

Hoewel Claudia Sträter niet echt een voor de hand liggend merk is om te showen tijdens de fashion week bleek de modeshow toch een succes. Fashionscene was erbij en beschreef de hoogte- en minpunten van de nieuwste Claudia Sträter collectie.

Aangezien de show van Claudia Sträter één van de laatste shows van de Amsterdam Fashion Week was, waren hiervoor al enkele mensen afgehaakt. Bovendien vonden de échte modemensen het lang niet allemaal interessant om de show bij te wonen. Zo twitterde Bastiaan van Schaik: "slaat de show van Claudia Sträter over... vraag is natuurlijk wat zo'n Kalverstraat merk überhaupt op de fashionweek doet..kansloos."

Toch was Fashionscene erbij en deed verslag. De uitgebreide (zo’n vijfitg looks) collectie van Claudia Sträter was bedoeld voor krachtige vrouwen en bestond uit diverse stijlvolle looks. De opvallendste items uit de collectie waren jurkjes met slangen-, krokodillen- en panterprints, leren broeken en een military jas. Bovendien toonde Claudia Sträter veel wollen vesten, die door de modellen met een brede zwarte riem werden gedragen. Ook zagen we enkele goede pakken, kokerrokken en hier en daar wat bont. Er waren diverse trends in de collectie te herkennen waaronder de geaccentueerde schouders en tailleriemen. Deze trends waren echter niet overduidelijk aanwezig. In de meeste gevallen werden uitgesproken ontwerpen gecombineerd met veilige, zwarte, bijpassende kleding en accessoires.

Al met al toonde Claudia Sträter een goede collectie, waarvan ik denk dat die de mensen wel aan zal spreken. De pasvormen zullen makkelijk aansluiten bij diverse maten en geen enkel kledingstuk was te opvallend of gek. Wat wel erg gek was, was een getint model dat in de modeshow meeliep en in alle drie de rondes ontzettend wankelde. Haar gehele loopje van het begin tot het einde van de catwalk was fout. Ze verzwikte haar enkels bijna bij iedere stap en ze keek als een bang konijn in de camera. En er werd tijdens de AIFW al zoveel gesproken over de modellen die zo slecht liepen…. Jammer! (Tess)

Bekijk alle foto's van deze show hier!

Foto's: Ron Stam Photography

Deel dit artikel
Back to top