Fashion

Hedi Slimane geeft eerste interview in jaren aan Vogue

Hedi Slimane, die we kennen als de Creative Director van Saint Laurent Paris (voormalig Yves Saint Laurent), is niet bepaald dol op het geven van interviews. Toch heeft hij voor Vogue een uitzondering gemaakt. Het is volgens Nathan Heller, degene die het verhaal geschreven heeft, het eerste interview dat Slimane in jaren gegeven heeft. Wij zeggen: kom maar op!

In het artikel doet Slimane een boekje open over onder andere zijn werk bij Saint Laurent Paris en komen we erachter waarom zijn ontwerpen, die soms stiekem wel wat weg hebben van Topshop-items, zo een schokwekkend prijskaartje met zich meedragen. “Many of the details on which Slimane spends his time aren’t apparent on the runway”, aldus Heller, die ons een voorproefje geeft van het onverwachte interview.

Wij kunnen ons de babydoll dresses nog wel herinneren, waarbij we een spontane inzinking kregen bij het horen van de prijs... maar liefst 68,000 dollar! De SLP-directeur heeft een verklaring voor deze vele nullen:  “What people didn’t see in the grunge was that literally 40 percent of the pieces were handmade in the old atelier.”

Het interview is exclusief te lezen in het september issue van Vogue, maar zeker de moeite waard om te lezen. Natuurlijk babbelt Hedi niet alleen over zijn momenten op de werkvloer. Hij heeft het ook over zijn verhuizing naar L.A en dat de eerste verkiezingen een groot aandeel hebben gehad in de beslissing om zijn koffers te pakken:  “I thought it was a very promising time for America—I’ve always been more interested in politics in the U.S. than in France.”

Vogue septemberissue

Beeld: Fashionista.com

Deel dit artikel
Back to top