Fashion

De Majorelle tuin van Yves Saint Laurent

Onlangs verscheen de documentaire over Yves Saint Laurent, L’amour fou. De docu over het leven van de mode-ontwerper speelt zich naast Frankrijk ook af in Marokko. Want Yves Saint Laurent was dol op Marokko, had er een huis en bezit er de prachtige Majorelle tuin. Afgelopen zomer bezocht Fashionscene’s Tess die tropische tuin en maakte er prachtige foto’s.

Afgelopen zomer maakte ik een prachtige reis door Marokko. Onderdeel van mijn reis was uiteraard een bezoek aan de stad Marrakesh. En als je als modeliefhebber naar Marrakesh gaat, is een bezoek aan de Majorelle tuin een absolute must.

De Majorelle tuin is sinds 1980 namelijk eigendom geweest van Yves Saint Laurent en zijn partner Pierre Berge. Yves Saint Laurent bezocht de prachtige tuin voor rust en inspriatie.

Elke plant en iedere bloem in de Majorelle tuin is even betoverend. Er groeien zeldzame planten, zoals cactussen, waterplanten, bamboe en palmbomen. Ook leven er vijftien verschillende soorten vogels.

Exotische bloemen

Bijzondere cactussen en andere planten

De kleuren van de tuin zijn erg indrukwekkend. De vijvers, gebouwen en bloempotten zijn er kobaltblauw (ook wel Majorelle blauw) en geel geschilderd.

De kobaltblauwe kleur komt overal terug

In de tuin is een aparte kamer gewijd aan Yves Saint Laurent. Daar hangen tekeningen van verschillende van zijn collecties.

That's me!

De tuin is al sinds 1947 open voor het publiek en jonge artiesten komen er om te tekenen en schilderen.

Een jongen is aan het schilderen

Yves Saint Laurent voelde zich zo thuis in de Majorelle tuin dat na zijn dood is besloten zijn as over de tuin te verspreiden. Vandaar ook dat er nu nog een gedenktsteen van de ontwerper in de tuin te vinden is.

De gedenksteen voor Yves Saint Laurent

Er groeien zelfs sinaasappels

Op deze bamboe zijn talloze liefdesboodschappen te vinden

De foto's laten al een beetje zien hoe prachtig het in de Majorelle tuin is. Maar nog veel mooier is het om de tuin zelf te bezoeken. Dus mocht je Marrakesh binnenkort aandoen, zet deze hotspot dan bovenaan je lijstje!

Foto's en tekst: Tess van Daelen

Deel dit artikel
Back to top