Fashion

Obsessed with my: Buffalo-ketting

In 'Obsessed with my' laten we iedere week een fashionlover zien die een speciale band heeft met een can’t live without rode Chanel lippenstift, gebreide kabeltrui van oma, die rib-uit-je-lijf designerbag of dat ene festival shirt waar je een flink aantal plezierige uurtjes in hebt staan springen. Deze week Emma Berkhout van Sugar Sight en haar Zara Buffalo-ketting.

"Ik ben al een tijdje niet weg te slaan van alles waar een Buffalo op staat: shirts met print, maar ook sieraden en interieur items. Toen ik deze Buffalo-ketting in de webshop van Zara spotte was het dan ook love at first sight. Ik had mijn oog al eens laten vallen op een andere Buffalo-ketting maar die was niets vergeleken bij deze van Zara. Ik heb de ketting meteen hoog bovenaan mijn wishlist gezet. Rustig wilde ik wachten tot de volgende dag, die ingepland stond als shoppingdag, maar mijn hebberigheidsgehalte was hoog (dat gaat altijd zo als ik een nieuwe must-have op het oog heb) en dus holde ik à la minute toch naar de Zara."



'Dat-meisje-met-die-ketting'
"De ketting valt met veel dingen te combineren. Door de zilveren kleur met een blauwe steen als detail heeft de ketting een echte boho vintage feeling zoals Oosterse zilveren armbanden. Het liefst draag ik hem met een geprint jurkje zodat hij de outfit afmaakt, of met een zwarte top zodat de ketting zelf echt opvalt. Omdat de ketting bij veel outfits past, draag ik hem het liefst elke dag. Dit gaat helaas iets te ver want dan wordt het al snel een gevalletje 'dat-meisje-met-die-ketting'. Daarom heb ik voor mezelf een limiet gesteld: ik mag hem maximaal drie keer per week dragen en dan wel naar verschillende gelegenheden."



Stijl
"Mijn droom is om de hele dag rond te huppelen in items van Isabel Marant en Matthew Williamson, maar helaas staat mijn budget dat niet toe. Mijn eigen stijl begin ik steeds meer te ontdekken. Voorheen was ik zeer gevoelig voor trends en wilde ik aan alle trends meedoen, ook aan degene die niet bij mij pasten. Nu merk ik dat mijn eigen stijl meer de Bohemian kant opgaat. Zo ben ik gek op maxidresses, fringes en etnische prints. Maar ook voor neon en leer kun je mij wakker maken. Op dit moment staan de volgende items bovenaan mijn wishlist: espadrilles met etnische print,  een leren short en een geprint colbertje met bijpassende short of broek. " 



Mode
"Mode is voor mij inspirerend en iets waar ik veel mee bezig ben. Zo ben ik voor Sugar Sight altijd op de hoogte van nieuwe must-haves en trends. Schrijven en praten over mode zijn dan ook dingen die ik graag doe. Van jongs af aan schreef ik al nepartikelen over mode en maakte ik grote moodboards en een eigen stylebook met oude magazines. Het is grappig om nu mijn zusje van 13 diezelfde dingen te zien doen. Zo komt ze geregeld binnen met de vraag of ik de nieuwe collectie van Marc Jacobs al heb gezien of waar ze een knock-off van dat mooie Isabel Marant jasje kan kopen. Mode is voor mij een soort droomwereld, zo kan ik een middag alles loslaten als ik het internet afstruin naar nieuwe must-haves, bloggers en trends. Mode werkt voor mij erg ontspannend." 
 


Wil jij ook met een bijzonder mode-item in onze rubriek? Mail ons dan jouw verhaal inclusief enkele foto's naar info@fashionscene.nl. Waarom is je liefde voor jouw item zo groot en hoe hebben jullie elkaar leren kennen? Wie weet schitter jij binnenkort met je modeliefde in 'Obsessed with my'!
Deel dit artikel
Back to top