Fashion

John Galliano eist 6 miljoen van Dior

Christian Dior Couture en John Galliano SA mogen wat John Galliano betreft hun goedgevulde portemonnees trekken: de ontwerper eist namelijk 6 miljoen euro van zijn voormalige bazen, salaris wat Galliano zegt niet meer te hebben ontvangen na zijn ontslag in maart 2011. 
 
Terwijl Galliano argumenteert dat hij rechten heeft als een vaste werknemer, zeggen de modehuizen iets anders: zij noemen Galliano een “independent contractor”, wat zou betekenen dat de ontwerper als freelancer werkte en geen rechten heeft. Wie er nu gelijk heeft wordt duidelijk op 24 oktober, wanneer de zaak voor de rechter komt in Parijs.

John Galliano
 
Galliano zag de laatste tijd al vaker rechtbanken van binnen: in september 2011 werd hij nog schuldig bevonden wegens het maken van antisemitische uitspraken. Sindsdien was het een tijdje stil rond de ontwerper, tot hij laatst opnieuw in opspraak raakte door een outfit. Gelukkig is er ook positief nieuws over Galliano te melden: zo bevestigde hij onlangs zijn comeback en werkte hij mee aan de AW 2013 collectie van Oscar de la Renta
Deel dit artikel
Back to top