Fashion

Sarah Jessica Parker's schoenenexcuus

Sarah Jessica Parker heeft net zo’n zwak voor designerschoenen - en mode - als haar personage Carrie in Sex and the City.  Maar hoe je al die dure aankopen verantwoord? SJP heeft hét excuus: lees en leer. 

"Ongeveer tien jaar lang rende ik letterlijk rond op hakken. Ik werkte 18 uur per dag en deed ze nooit uit. Ik droeg prachtige schoenen, sommige beter dan anderen, en zeurde nooit," vertelt Sarah aan Net-A-Porter's tijdschrift The Edit. "Maar toen deed ik I Don't Know How She Does It, en ik dacht veel na over mijn garderobe en zei: 'Kate Reddy zou nooit heel goed schoeisel kunnen betalen'. Dus ik kreeg de goedkopere schoenen en de zolen waren niet van leer, maar van plastic, dus ik gleed een paar keer uit en verdraaide mijn enkel. Ik ging naar de voetendokter en hij zei: 'Je voet doet dingen die hij niet hoort te kunnen. Dat botje daar... Jij hebt dat botje gemaakt. Het hoort daar niet.'"
 
Et voilà: het ultieme excuus. Sarah Jessica Parker besloot nooit meer goedkope schoenen te kopen wegens de schade die ze veroorzaakt hadden.

SJP
 
Daarnaast verklapte SJP in het interview dat ze enkel zeven procent (!) van de kleding die ze bezit werkelijk draagt. "Ik heb meer broeken, meer jeans, meer corduroys dan ik ooit had kunnen denken."
Deel dit artikel
Back to top