Fashion

AFW Report: SIS by Spijkers en Spijkers

Truus en Riet Spijkers showden gisteren hun fall/winter 2013/2014 SIS collectie. Op het eerste oog leek het thema Rock 'n Roll, maar het jaren '50 gevoel overheerste. Een duidelijke knipoog dus, want de jaren '80 hoorden we dan weer in de muziek.

Die knipoog zagen we vooral letterlijk terug in de collectie. Op verschillende ontwerpen zagen we ogen terug. Soms slechts één of twee ogen op een sweater, maar ook een hele jurk (laatste look) vol met oogjes. 

Verder overheersden de kleuren blauw, grijs en lila in de show. Grote gebreide shawls, veel polkadots en nog meer ruitjes. Invloeden van Sonia Rykiel, Stella McCartney (gekleurde mascara) en Isabel Marant kwamen duidelijk voor in de show. 

Toch was de knipoog niet heel spannend. We gaan volgende winter als het aan de gezusters Spijkers ligt eerder als een nette secretaresse (met bijpassende Spijkers en Spijkers voor Specsavers bril) door het leven. Inclusief ingetogen kleuren en rustige printjes. De beschrijving 'sweet rock&roll' die de getalenteerde zussen aan de collectie (genaamd Lucky Thirteen) gaven, klopt dus zeker.

sis spijkers en spijkers














Beeld: Peter Stigter 2013

Deel dit artikel
Back to top