Fashion

Report: Chanel Métiers d'Art 2012 show

Gisteren was het zo ver: de langverwachte Chanel Métiers d'Art show vond plaats. De locatie bleef lang geheim, maar ook die maakten we enkele weken bekend. De Métiers d'Art show in het Linlithgow Palace in Edinburgh was spectaculair en uitzonderlijk. Bekijk hier de foto's van de collectie!

Métiers d'Art

De Métiers d'Art is een jaarlijks terugkerend evenement. De bedoeling is om door middel van een pre-fall collectie het vakmanschap van Chanel te showen. Fashion journalisten, bloggers en celebs vertrekken dan ook zonder enige tegenzin richting het besneeuwde Schotland om de legendarische show te bewonderen. Uiteraard werden alle gasten voorzien van een Chanel dekentje en er was warme gember en wiskey, zodat niemand de vrieskou zou opmerken. Na de show vond er nog een diner plaats en trad de British muzikant Jake Bugg op.

Pre-fall collectie

Enfin, door naar de collectie. Schotse invloeden zijn duidelijk zichtbaar: geruiten textielen en prints, dikke en zware breisels en tartans, truien met textuur  gelaagd over romantische rokken en jurken geven de collectie een gezellig, bijna grungy gevoel. Grote namen als Cara Delevingne, Stella Tennant, Saskia de Brauw en Edie Campbell liepen mee in de show.

Wie ook meeliep was de 4-jarige Hudson Kroenig. Het was al zijn derde Chanel show.

Hudson liep hand-in-hand met zijn vader, model Brad Kroenig, en droeg een kilt over een broek en een zwarte baret met een pom pom.

Bekijk hieronder de foto's!

 

 

 

 

 

 

Beeld: Style.com

Deel dit artikel
Back to top