Fashion

Streetstyle: lovely shabby look

Ontmoet Desiré (20) uit Amsterdam, fotograaf, studeert taalwetenschap en net klaar met haar studie Chinees. Ze komt nog maar net terug van een festival en staat alweer in de winkels. Met haar festivaloutfit trok ze meteen onze aandacht en is ze deze week ons streetstyle icoon. 

De basic winkels trekken Desiré niet echt, het liefst struint ze alle kringloopwinkels af, op zoek naar de beste koopjes. Onze fashionista reist het liefst de hele wereld over; Bombay, Berlijn, Moskou, Jordanië niets is haar te ver. De rok die ze op de foto draagt was dan ook speciaal voor Jordanië gekocht, om goed bedekt te zijn. In deze steden gaat ze dan ook helemaal los, opzoek naar nieuwe buitenkansjes. Elk jaar gaat ze met haar moeder naar Lille, waar een rommelmarkt is van 200 km lang. (Wij moeten hier heen!)



Als ze in haar woonplaats is, gaat ze graag binnenlandse reizen plannen om grote kringloopwinkels te bezoeken in haar eentje. Hier slaagt ze het best. Desiré geeft bijna nooit meer dan € 3,- per item uit. Als we haar vragen wat verder haar lievelingswinkels zijn, antwoordt ze: “SPRMRKT is echt een super winkel. Ik hou er van om daar sale te shoppen voor ACNE items. Zonder sale is het meer een museum voor me. Verder is humana in Berlijn ook mijn favoriet. Een vijf verdieping hoge kringloop megastore.”



Haar stijl omschrijft ze als: hippie, oversized en zwerverlook. Vooral blousjes (die ze ook op de foto draagt) tot bovenaan dicht. En tacky gouden sieraden. De gouden ringen die ze draagt hebben dan ook geschiedenis. Haar zegelring is een helft van een oude ring van haar grootvader. De andere helft bezit haar vader.
Mode betekent veel voor me. Ik ben me niet echt bewust van wat ik draag, als ik me er maar lekker in voel. Mode komt eigenlijk altijd naar mij toe. De items vinden mij. 

Like the look? Wij hebben wat items voor jullie geslecteerd:



1. Jersey maxi skirt, € 38,71 van Asos
2. 90's croptop, € 9,68 van Asos
3. Minkpink floral blouse, € 76,04 van Asos
4. Gouden hoefijzer ketting, € 43,55 van Asos
5. Bruine chelsea enkellaars, € 44,24 van Asos

Deel dit artikel
Back to top