Fashion

Ode aan John Galliano

Na al het slechte nieuws over de modeman, is het tijd om zijn imago eens even op de krikken. Want zo slecht was John Galliano niet. Ontwerpen kon hij als de beste en zijn shows waren een groot spektakel. Nu hij zijn carriere door één stomme fout wel kan vergeten, zetten wij de mooiste fashionshows om naar terug te blikken op een rij.

Hij mag dan wel verkeerde dingen hebben gezegd, toch is en blijft het een goede designer. John begon in 1995 met het echte werk en ontwierp toen voor modehuis Givenchy. Maar vlak daarvoor showde hij zijn eigen collectie. Een collectie vol over knee en maxi dresses met daaronder ouderwets schoeisel. In de show liepen topmodellen mee als Kate Moss, Naomi Campbell en Kristen McMenamy.

 

In de jaren die daarop volgden ging het alleen maar beter. In 1997 kwam John met een fashionshow op een gekke catwalk met een stoel en een oefenbal waar de modellen één voor één op poseerden.

 

Zijn laatste show was ook weer een succes. De menswear fall collectie van dit najaar werd geshowt door flink wat stoere mannen die ondergesneeuwd de catwalk opstormen.

Een show vol met stoere mannen werd John's laatste show. Maar John hoeft niet te treuren, want niemand was te spreken over de eerstvolgende Dior haute couture show zonder het handwerk van John Galliano. Dat is toch weer een groot compliment voor de aan drugs verslaafde ontwerper.

Nu John in een afkickkliniek zit, heeft hij toch nog even de tijd genomen om de trouwjurk voor zijn fashionbf Kate Moss te ontwerpen. Niet veel later ging het gerucht dat hij voor Topshop zou gaan designen (al snel bleek dit gerucht niet waar te zien). Maar wie weet als John helemaal clean is maakt hij een gigantische comeback. Wij blijven hopen, want een goede designer dat was het zeker!

Zie jij John Galliano graag een comeback maken als hij helemaal clean is?

(Tekst: Yanis)

Deel dit artikel
Back to top