Fashion

Adoptie Madonna loopt mogelijk gevaar

Het ziet ernaar uit dat de adoptie van het Malawische jongetje David Banda gevaar loopt. De aangewezen staatsamtenaar mag van de overheid niet meer naar Engeland afreizen.

De reden is dat Penstone Kilembe (de staatsambtenaar) geld zou hebben aangenomen van Madonna en Guy Ritchie. En dit geld zou zijn voor een vliegticket en nog wat centjes om in eigen zak te steken. En ja, dat mag nou eenmaal niet. Maar volgens Penstone is hier helemaal niets van waar. Toch is de Malawische minister van vrouw- en kinderontwikkeling zeker van haar zaak en verbiedt Kilembe te laten afreizen naar Engeland.

Madonna met 'zoontje' David en dochter Lourdes Mag Madonna David adopteren?

Een erg ernstige zaak voor Madonna en familie volgens Penstone, want hij zou degene zijn die een oordeel zou uitspreken over de thuissituatie van David Banda bij Madonna. Omdat Kilembe een goede band heeft met de beroemde familie, zag het ernaar uit dat het oordeel positief zou zijn. Maar nu er een andere staatsambtenaar wordt gestuurd, kan dit oordeel wel eens negatief zijn. Dat betekent dus dat David waarschijnlijk niet geadopteerd mag worden.

Het is niet de eerste keer dat Madonna negatief in het nieuws komt over de eventuele adoptie van David. Ze lapte volgens mensenrechtenorganisatie heel wat regels aan haar laars toen zij de voogdij over Banda kreeg (buitenlandse mensen mogen eigenlijk geen Malawisch kindje adopteren). Sindsdien wordt zij nauwlettend in de gaten gehouden door de autoriteiten, voordat de adoptie officieel wordt gemaakt.

Erg ingewikkeld allemaal. Wat vind jij ervan?

(Elisah)

Deel dit artikel
Back to top