Fashion

Shirley Manson in confronterende bontadvertentie

De sexy Shirley Manson van de rockgroep Garbage neemt met de nieuwe campagne van PETA alle wannabe bontdragers op de hak. En terecht!

Gehuld in een Stella McCartney jurk (Stella gebruikt nooit bont in haar kleding) staat Shirley erg sexy op de foto. Kijk je iets verder naar rechts, dan wordt je wel even meteen met je neus op de feiten gedrukt. De zangeres heeft namelijk een gevilde vos in haar handen. Met de tekst ‘Hier in de rest van Uw bontjas’. De campagne, verzonnen door dierenrechtenorganistie PETA ( People for the Ethical Treatment of Animals) is speciaal gemaakt voor mensen die het lef nog hebben om ‘trots’ in een dure bontjas te lopen.

Shirley wil met de campagne aantonen dat iedere bontjas, bontkraag of bontrand wordt gemaakt van levende dieren die verschrikkelijk moeten lijden om naïeve mensen ‘mooi te kleden’. Daarnaast geeft het een goed beeld van de oorsprong van een bontjas, die de meeste bontreclames en modepagina’s vaak verbergen.

De reclamecampagne van PETA

Manson is vereerd dat ze deze campagne van Peta mocht schieten. "Ik geloof sterk in de ethische behandeling van dieren,” aldus de zangeres. "Veel van mijn fans zijn erg pro-dierenrechten en vroegen regelmatig of het bont dat ik droeg echt was. Ze waren soms echt gekwetst en ik moest hen geruststellen met: ‘nee, het is oké, het is nepbont, maak je geen zorgen’. Door hen ben ik me hier heel bewust van geworden en ik ben ze erg dankbaar dat ze mijn aandacht hierop hebben gevestigd."

Draag jij nog steeds echt bont? Lees dan onderstaande goed door:

Op Europese en Amerikaanse pelsdierfokkerijen brengen dieren hun hele leven door in krappe vieze kooien waar ze krankzinnig worden, om daarna te worden gedood door middel van vergiftiging, vergassing, door elektrocutie of het breken van hun nek. Een undercoveronderzoek heeft onthuld dat in China - nu 's werelds grootste exporteur van bont - miljoenen honden en katten omwille van hun vacht worden neergeknuppeld, opgehangen, met draadijzeren stroppen worden gewurgd en de keel wordt doorgesneden om dood te bloeden. Dit bont wordt vaak opzettelijk onjuist gelabeld als bont van andere diersoorten.

Voor de Engelse versie, kijk dan op Fashionscene!

(Elisah)

Deel dit artikel
Back to top