Fashion

MTV Europe Music Awards komt naar München

De MTV Europe Music Awards wordt ook weer dit jaar gehouden. De gelukkige stad, waar het grootste spektakel van het jaar wordt gehouden, is München.

 

De Duitsers vallen weer eens met de neus in de boter. Op 1 november dit jaar wordt namelijk de veertiende MTV Europe Music Awards (EMA’s) in de OlympiaHalle gehouden. En dat is niet de eerste keer. De EMA’s zijn al twee keer in Duitsland gehouden (in Frankfurt en Berlijn). Doe eens origineel MTV! Volgend jaar Amsterdam?

Volgens de Executive Producer van MTV, Richard Godfrey, is de Duitse stad de meest fantastische stad waar de EMA’s kan worden gehouden. Daarnaast is het een perfecte, geschikte locatie voor de show. “De Olympiahalle is één van ’s werelds toonaangevende muzieklocaties, die ideaal is voor zo’n groot multi-platform evenement en een perfecte setting voor een glansrijke line-up van artiesten,” aldus Richard.

Sony-Ericsson is ook dit jaar weer de hoofdsponsor van het programma. Tijdens de MTV Europe Music Awards zijn er weer superleuke multi-platform kijkmogelijkheden. Zo kun jelive-chatten met de artiesten, exclusieve web- en mobiele optredens bekijken en WAP-content downloaden. En daarnaast treden de allergrootste artiesten op. Hoogtepunten van voorgaande jaren waren de optredens van Justin Timberlake, Snoop Dogg (op het centrale plein van Kopenhagen met op de achtergrond een wand van ijssculpturen) en de lasershow van Muse. Verder traden onder andere ook Madonna, Christina Aguilera, Foo Fighters, Aerosmith, P. Diddy en Robbie Williams op.

Justin was vorig jaar de host van de EMA's in Kopenhagen De Sugababes tijdens de EMA's 2005 in Milaan

De EMA’s zijn opgezet om de muzieksmaak van ‘ons Europeanen’ te eren. Het evenement werd al eerder in Kopenhagen (2006), Lissabon (2005), Rome (2004), Edinburgh (2003), Barcelona (2002), Frankfurt (2001), Stockholm (2000), Dublin (1999), Milaan (1998), Rotterdam (1997), Londen (1996), Parijs (1995) en Berlijn (1994) gehouden.

De MTV Europe Music Awards wordt op 1 november dit jaar gehouden.

(Elisah)

Deel dit artikel
Back to top