Fashion

Walt Disney goes multiculti

We leven natuurlijk alweer in het jaar 2007 en dan moet je wel een beetje met de tijd meegaan. Dat geldt dus ook voor Walt Disney.

Want waar komt het bedrijf nou mee? Een donkere prinses! Juist, een prinses met een kleurtje (maar dat was Jasmine uit Alladin toch ook?). Het is voor het eerst in de geschiedenis dat Disney met een sprookje komt, waarin een zwarte (om het zo maar even te zeggen) prinses speelt (waar ze allemaal niet op letten…). Het geheel gaat ‘The Frog Princess’ heten en komt ergens in 2009 uit.

De film wordt geen computeranimatie, maar een lekkere ‘ouderwetse’ getekende animatiefilm. Randy Newman (‘Toy Story’, ‘Cars’) gaat de muziek verzorgen en John Musker en Ron Clements gaan de film regisseren. Zij waren al eerder verantwoordelijk voor ‘De Kleine Zeemeermin’ en ‘Alladin’.

‘The Frog Princess’ is gebaseerd op een Duits sprookje, die zelfs in een verzameling van de gebroeders Grimm zat. Maddy (zo heet de kikkerprinses) zal binnenkort naast Sneeuwwitje, Doornroosje en al die andere prinsessen te zien zijn in de Disney-pretparken. 

(Elisah)

De man waarmee het allemaal begon: Walt Disney

Deel dit artikel
Back to top