Fashion

J’Adore Princess Di

Ter nagedachtenis aan Prinses Diana bedacht tijdschrift AvantGarde een uniek project, waarbij de bekende Nederlandse ontwerpers Mada van Gaans, Percy Irausquin, Oscar Suleyman, END, Bas Kosters, Jan Taminiau, Joline Jolink en Daryl van Wouw in de gelegenheid werden gesteld om een bijzonder design te ontwerpen.

Princess Di creatie Jan TaminiauDe opdracht voor de ontwerpers!? Ze moesten ieder voor zich een eigen creatieve interpretatie geven van datgene wat de legendarische Lady Di gedragen zou kunnen hebben, wanneer ze nu nog in leven zou zijn geweest. De resultaten mogen er absoluut zijn: zo koos Jan Taminiau voor een jurk die de veelzijdigheid van deze prinses nog sterker onderstreept, laat designduo END een “Hollywood-rode-loper-dress” zien en liet Joline Jolink zich inspireren tot het maken van een sensuele cocktailjurk.

De ontwerpen zullen eerst nog als proefmodel te bewonderen zijn, op 27 en 28 juli in de nieuwe Ici Paris XL vestiging aan de PC Hooftstraat in Amsterdam. Later dit jaar gaan de designs in een ultraluxe goudkleurige versie onder de hamer tijdens een veiling, waarbij de opbrengst ten goede komt van het Nederlandse Rode Kruis.

Alle foto's van dit bijzondere project, mét Rode Kruis ambassadrice Yfke Sturm, zijn te bewonderen in de augustuseditie van AvantGarde.

Ik heb al een sneak preview gekregen en heb 1 advies voor je: wacht niet op het augustusnummer… Zorg dat je even bij Ici Paris binnen wipt! (Virginie)

Fotografie: Allard Honigh

Deel dit artikel
Back to top