Fashion

Golden Globes voor outsiders

Gisteren zijn in Hollywood voor de 64ste keer de Golden Globes uitgereikt. Deze film- en televisieprijzen gingen voor een groot gedeelte naar regelrechte outsiders.

In ieder geval sloeg onze Elisah de spijker op z’n kop. Ze schreef vorige week op Celebscene lovend over Forest Whitaker in ‘Last King Of Scotland’ en zie: de acteur met de luie ogen won een Golden Globe voor Best Performance by an Actor in a Motion Picture – Drama’. Daarmee zette hij de gedoodverfde winnaar Leonardo Dicaprio (2 keer genomineerd voor ‘The Departed’ en ‘Blood Diamond’) riant buitenspel.

Forest en zijn prijsje

Ook zeer onverwacht was de prijs voor de hoofdrol in een komische film. Die ging niet naar Johnny Depp voor ‘Pirates Of The Caribbean; Dead Man’s Chest’ en ook niet naar Will Ferell voor ‘Stranger Than Fiction’, maar naar Sacha Cohen alias Borat. De Borat-film met de ‘korte’ titel bleek een groot succes te zijn, maar niemand, ook de voorspellers niet, dacht dat komiek Cohen met een belangrijke prijs aan de haal zou gaan.

Hetzelfde geldt ook voor Eddie Murphy, die de Golden Globe in de wacht sleepte voor beste manlijke bijrol in ‘Dreamgirls’. Daarmee liet hij grote kanshebbers als Jack Nicholson (‘The Departed’) en Brad Pitt (‘Babel’) in het stof bijten.

Er waren ook winnaars, waarvan iedereen op voorhand wist dat ze raak zouden schieten. Helen Mirren kon de Golden Globe simpelweg niet ontlopen voor haar hoofdrol in ‘The Queen’ en ook Meryl Streep was kat in ’t bakkie (voor haar komische rol in ‘The Devil Wears Prada’). Voor alle uitslagen en clips check de officiële site. (MB)

Meryl wears PradaBorat is in zijn nopjes

Deel dit artikel
Back to top