Fashion

Marije: How to dress like Carrie (Part 2)

Zoals ik vorige week al aangaf, ga ik het deze week over de do’s van SATC en de outfits van Carrie hebben. Hoe kun je bepaalde tips uit de afleveringen halen en hoe kun je je eigen garderobe gebruiken om een verrassende look te creëren? Terwijl ik hierover nadacht kwamen er steeds meer flashbacks van mijn eigen modegeschiedenis.

Naast dat we allebei graag schrijven, single zijn en als citygirl door het leven gaan, heb ik af en toe zelf ook getracht wat accessoires in mijn eigen outfits te integreren. Helaas werkte dit niet echt voor mij, maar misschien weet jij wel de juiste combinaties te maken?

Marije

De miljoenen parelkettingen

Wil je je outfit gelijk een vrouwelijke of semi-chique swung geven? Dan is een mega verzameling aan neppe parelkettingen om je nek een makkelijke move. Carrie deed dit op verschillende manieren door de seizoenen heen. Vandaar dat ik een lading kettingen kocht, om ze vervolgens om mijn nek te draperen. Missie geslaagd!

Het enige probleem wat er met dit soort draperingtaferelen voordoet, is dat er altijd wel één of meerdere omhoog kruipen. Op een gegeven moment moet je dan proberen heel discreet met een pokerface jezelf vrij te maken, zonder je vrienden te laten denken dat je wordt gewurgd. Het is moeilijker dan je denkt. Bovendien kreeg ik vaker de opmerking of ik niet bovenop een kerstboom hoorde, inplaats van een daadwerkelijk compliment.

Marije

De bloemen corsage

Dit makkelijke en vrolijke accessoire hebben we al meerdere keren voorbij zien komen in de eerste seizoenen van SATC. Dat zou toch ook mij moeten lukken, dacht ik bij mezelf... Ik speldde een grote, witte bloem op, gooide wat extra volume in mijn haar, spoot wat parfum op & klaar is kees! Helaas waren alleen de insecten - met name hommels - enthousiast met de bloemen en de fruitige geur, ten nadele van mij!

Marije: How to dress like Carrie (Part 2)

De tulle rokjes

De drang was bij mij altijd groot om een tulle rokje te bemachtigen. Vandaar dat ik wel tig keer met een tulle rok in de paskamer stond. Hoe vaak ik mezelf quasi cool/hip zag flaneren door de stad… Misschien toch iets te vaak Assepoester gekeken? Uiteindelijk stelde ik het steeds maar uit, want in het piepkleine dorpje waar ik woonde werd alles buiten een spijkerbroek en T-shirt om totaal niet gewaardeerd. Als je dat hele dorpje in een envelop zou stoppen kun je ’t versturen voor 3 postzegels, om maar een idee te geven.

En toen kwam daar Carrie om de hoek kijken. Een fabulous & fashionable dame die we keer op keer in de opening credits van de serie zien en natuurlijk een prominente plek inneemt in de serie. En als Carrie het kan hebben, waarom ik dan niet? Ik zag er... Tsja, ik weet niet hoe ik er precies uit zag, maar mijn vriendin vond het iets te 80’s en beschreef mij als het zusje van Cyndi Lauper. Dit was in 2008… Go me!

(Door: Marije)

Deel dit artikel
Back to top