Fashion

Danie Bles: shopping in Dubai

Afgelopen week ben ik teruggekomen van mijn vakantie in Dubai. Ik was daar om lekker tot rust te komen. Maar hoewel ik me had voorgenomen niet te gaan werken, kon ik het toch niet laten. Ik ben gaan shoppen; voor mezelf en mijn klanten natuurlijk, in de sfeervolle souks maar ook in enkele hypermoderne designerwinkels.

In totaal was ik tien dagen in Dubai samen met mijn vriend (aanstaande man) en mijn zoontje. Ik heb heerlijk gerelaxt en geloof dat ik in tien dagen tijd nog nooit zo veel zandkastelen heb gebouwd.

Maar na het zoveelste zandkasteel begon het toch wel weer te kriebelen en ben ik lekker gaan shoppen. Ik begon in de sfeervolle souks. Daar verkopen ze de meest kleurrijke accessoires (shawls, kettingen en ringen), die vaak erg geschikt zijn voor bij een fotoshoot.

Kleurrijke accessoires in de souks

Voor Sylvie kocht ik er chunky ketting en prachtige oorbellen voor de Bambi Awards die ze binnenkort in Duitsland zal bijwonen. Zelf heb ik een ring gekocht met een enorme groen/blauwe steen. Ik houd heel erg van groen en met al die kleuren om je heen in zo’n souk is eigenlijk alles mooi.

Nadat ik mijn budgetinkopen had gedaan in de souk ben ik gaan winkelen in het moderne gedeelte van Dubai. Ik ontdekte daar Boutique nr. 1, een winkel die ik iedereen aan zou willen raden. Het is een soort Netaporter en ze verkopen er veel dingen, die wij in Nederland niet hebben.

Boutique nr. 1 in Dubai

Ik vond alles even leuk en kon nauwelijks kiezen. Uiteindelijk heb ik er voor mezelf een mini-jurkje van Alexander Wang gekocht voor een bruiloft waar ik binnenkort heen ga.

Mijn nieuwe Alexander Wang jurkje

Het heeft een leren, strapless bustier met pailletjes en ik ben van plan het te dragen met een panterprint-panty en schoenen van Giuseppe Zanotti.

Mijn aankopen...

Het was in Dubai 35 graden dus heb ik veel kaftans, hippie-jurken en jumpsuits gedragen; lekker los en luchtig.

Kaftans zijn ideaal voor op vakantie

Het fijne aan vakantie is dat alles je dan beter staat. Je bent meer uitgerust en hebt vaak een mooi kleurtje van de zon. Ik heb op vakantie dan ook altijd de neiging te veel te kopen. Maar in Dubai heb ik me in kunnen houden. Ik wilde niet bijbetalen voor extra bagage, bovendien moesten er nog een hoop nieuwe race-auto’s voor mijn zoontje mee naar Nederland.

Want, uiteindelijk was het natuurlijk gewoon een familie-vakantie. Maar privé en zakelijk lopen bij mij zo door elkaar heen dat ik, voor ik er erg in heb, alweer voor al mijn klanten aan het shoppen ben. Maar mij hoor je niet klagen hoor. I love my job!

Tot over twee weken!

X Danie

Ps. In mijn nieuwste online magazine heb ik allerlei musthaves verzameld voor deze winter. Op zoek naar een coole, winterproof outfit? Bekijk hier de editie Ski Resorts.

Deel dit artikel
Back to top