Fashion

Loes: run(a)way models

Met de winter nog in aantocht, is onze styliste Loes alweer volop bezig met de trends voor spring/summer 2011! Haar tweede shoot is in aantocht en de thema's die ze daarvoor heeft uitgekozen zijn: bloemen en het picknickruitje.

Terwijl ik met dikke sjaal, handschoenen en bontlaarzen over straat paradeer, zit mijn hoofd al bij de zomer. De spring/summer collecties 2011 zijn gepresenteerd op Paris Fashionweek en voor cursus van Another Academy ben ik ze één voor één aan het analyseren. Met de kachel op zijn warmst en een grote mok chocolademelk in mijn hand, bekijk ik alle shows.

Van Prada tot Miu Miu; alle designers komen langs. Tijdens het bestuderen, speur ik naar de mogelijke, nieuwste trends. Wat in ieder geval opvallend is, zijn de oude modellen. De nieuwe, opkomende modellen zijn ingeruild voor een lichting uit de oude doos. Gisele Bündchen flaneert als nooit te voren over de runway. Mirte Maas en Patricia van Vliet zijn de enige Nederlandse modellen die de catwalk mogen betreden. Maar niet alleen op modellengebied gaan de designers terug in de tijd.

Another Academy shoot

De jaren negentig komen weer tot leven op de runway en ook de jaren twintig komen herhaaldelijk terug. Terwijl ik de kachel nog wat hoger draai en aan mijn tweede kop chocolademelk begin, noteer ik alle trends die ik tegen kom. Mijn tweede fashionshoot komt weer aardig dichtbij. En dit keer gaat het om een zomershoot. Om het thema te bepalen, moet ik één trend kiezen. En deze trend moet ik zelf nog even ontdekken.

Na uren analyseren doen mijn ogen pijn van het staren naar mijn laptopscherm. Tijdens de les hebben we gezamenlijk al een aantal shows besproken. De show van Chloé vond ik prachtig. De ontwerpster liet adembenemende jurken zien. Prada en Louis Vuitton pakken uit met kleurrijke, grafische prints. Chanel is Chanel en MiuMiu koos dit seizoen voor gedurfde designs. Jean Paul Gaultier opende zijn show met een wel heel opmerkelijk model.

Via Marktplaats heb ik ruim vijftig modebladen op de kop weten te tikken. De hele collectie stal ik uit op de vloer van mijn studentenkamer. Het maken van mijn tweede moodboard kan beginnen. Stuk voor stuk worden de bladen doorgebladerd. Bij mooie foto’s, plaatjes, modellen, make-upvoorbeelden en kleding wordt de schaar tevoorschijn getoverd, het desbetreffende beeld uitgeknipt en alles zorgvuldig in de knipselmap opgeborgen. Ook ga ik op het internet op zoek naar afstudeercollecties van jonge ontwerpers die bij mijn thema's passen: bloemen en het picknickruitje.

Another Academy shoot


Na een drukke week vol mode, komt de volgende leszondag weer razend snel dichterbij. De tijd lijkt te vliegen en gaat net iets te snel voorbij. In mijn hoofd is het een grote warboel van ideeën. Aan alles moet gedacht worden. Een locatie, een fotograaf, haar en make-up en natuurlijk het model. Maar het allerbelangrijkste is de kleding. Stiekem ben ik best een beetje nerveus. Zal het wel allemaal gaan lukken?

Bij mijn vorige shoot ging het nog om een wintercollectie. Daarbij kon ik terugvallen op de “normale” winkels. Nu ben ik echt afhankelijk van de persbureaus. Want er is geen winkel in Nederland, die nu al een zomercollectie in de winkel heeft hangen. Maar ik ga vol goede moed aan mijn eerste zomershoot beginnen! En mijn bibbers, die verjaag ik wel met een dikke sjaal!

Liefs,

Loes

Deel dit artikel
Back to top