Fashion

Loes: Tentoonstijling

Loes won met haar inzending niet alleen een stylingcursus op de Another Academy, maar ook een vaste blog op Fashionscene! Lees nu het jaloersmakende verhaal over haar bezoekje aan de prachtige YSL tentoonstelling in modemekka Parijs.

Er zijn nog honderd wachtenden voor u. Een enorme rij mensen vult de tuin van het Petit Palais in Parijs. Verbaasd en geschrokken van het aantal, staar ik naar de modieuze menigte. Dus hier zijn alle hippe Parisiennes te vinden. Gewapend met het september issue van de Franse Vogue en een doos gekleurde macarons als overlevingspakket, sluit ik dapper achteraan in de rij.

loes1

Na anderhalf uur wachten, hebben mijn hooggehakte voeten zich amper vier meter verplaatst. Mijn haar is verwilderd door de enige regenbui van deze zomer en mijn zongebruinde huid vertoont sporen van kippenvel. Zo nu en dan verlaat een enkeling de rij. Ik weiger op te geven. Mijn strijd voor een toegangskaart tot de tentoonstelling van Yves Saint Laurent gaat verder.

Enkele weken geleden streed ik voor een ander doel. Ik behoorde tot een van de drie finalisten in de race voor een stylingcursus en een vaste blog op Fashionscene. Mijn droom kwam uit en nu is het zo ver. Mijn eerste stylingles staat gepland en mijn blog is in de maak. Volgende week verruil ik mijn Parijse leventje voor Nederland en zal ik naast mijn studie journalistiek, modelessen gaan volgen bij Patricia Giesbers.

loes2

Om me zo goed mogelijk voor te bereiden, probeer ik me nog meer te verdiepen in alles wat met mode te maken heeft. Daarom sta ik nu al ruim drie uur met blaren onder mijn voeten te verkleumen voor het Franse Paleis. Maar als ik de trap naar de expositie mag beklimmen, weet ik dat het niet voor niets is geweest. Zodra ik de gouden hofdeuren open, word ik verblind door een schitterende collectie.

Alle ontwerpen van Yves Saint Laurent zijn aanwezig. Ik heb nog nooit zoveel prachtige jurken, suits en trenchcoats bij elkaar gezien. Zijn hele levenswerk is in één ruimte bij elkaar gebracht. Chanel gaf vrouwen stijl. Yves gaf ze power. Spontaan vergeet ik mijn blaren. Ik hol van jurk naar jurk. Kippenvel heb ik nog steeds. Maar nu van waardering. Ademloos kijk ik toe hoe de ontwerper zijn collectie op film bij elkaar tekent.

loes3

De beroemde broche van YSL: een kloppend hart vol diamanten, sluit de expositie. Ritmisch schittert hij in de laatste balzaal. Dromerig verlaat ik de tentoonstelling. Een wijze uitspraak van Yves dwaalt door mijn gedachten. “Een vrouw moet naakt zijn om beide kanten van een kledingstuk te waarderen.” Ik kan niet wachten om deze vrouw aan te kleden. Volgende week start mijn droomcursus. Mijn hart klopt vol verwachting.

Bisous,
Loes van de Mosselaar

Deel dit artikel
Back to top