Fashion

Loes: shopt Engelse Country Style

Loes is op de Another Academy druk met de voorbereidingen voor haar allereerste fotoshoot. Als het thema is bepaald, shopt ze zich suf bij persbureaus, waar ze de mooiste creaties scoort!

Another Academy is Fashion. Alles heeft te maken met mode. Ik smulde al van de theorie, maar nu het praktijkgedeelte gaat beginnen, ben ik helemaal gelukkig. Voor mijn eerste fotoshoot moest ik een wintertrend kiezen. Ik besloot al snel om voor English Country Style te gaan. Ruitjes, capes, paardrijbroeken en accessoires. Mijn inspiratie haal ik uit de catwalkshows van Christian Dior en Hèrmes. De prachtige kleding en geweldige presentatie geven mij genoeg ideeën voor mijn eigen beleving van de Engelse stijl anno winter 2010.

Enthousiast begin ik aan mijn moodboard. Tientallen tijdschriften worden doorgespit voor inspirerende kleding, modellen, poses en sfeer. Mijn hele kamer is bezaaid met magazines. Ik ga er mee naar bed en ik sta er weer mee op. Ik lees tijdschriften voor ik ga slapen en tijdens het nippen aan mijn kopje English Breakfast tea, is mijn neus al weer verdwenen in de bladen. Ik zet de schaar enthousiast, maar met een beetje pijn in het glimmende papier van mijn tijdschriftenverzameling.

Moodboard Another Academy

Dagenlang ben ik aan het knippen en het plakken. Tot ik het perfecte plan heb gecreëerd voor mijn allereerste shoot. Nu het draaiboek klaarligt, ben ik helemaal klaar voor de les van vrijdag. Het geplande college: individueel shoppen! Nu ben ik waarschijnlijk één van de weinige studenten die winkelen op zijn lesrooster heeft staan, dus ik mag me al gelukkig prijzen. Toch blijft het daar niet bij. Het gaat hier om gratis winkelen!

Nederland is een aantal persbureaus rijk, waar stylistes kleding mogen lenen om bijvoorbeeld tijdens een fotoshoot te gebruiken. Toen ik dit hoorde, kon ik mijn geluk helemaal niet op. Vrijdagochtend nam ik de meest vroege trein naar Amsterdam. Bepakt en bezakt met de grootste koffer die ik bezit. Uiteraard leeg en klaar om gevuld te worden. Op naar het pretpark voor modeverslaafden!

Helaas zijn de persbureaus alleen te bezoeken op afspraak in de middag, dus besluit ik om eerst het centrum van Amsterdam in te gaan. Op zoek naar geweldige outfits voor mijn shoot. Al snel is mijn koffer gevuld met tassen. Kassameisjes kijken allen even verbaasd als ik mijn koffer weer openrits en de volgende tas in het gevaarte probeer te proppen. Aan het einde van de ochtend is er bijna geen ruimte meer vrij voor de volgende shopsessie: de persbureaus.

Met veel gedoe weet ik mijn koffer in een propvolle tram te hijsen die net besluit aan te rijden. Tegelijkertijd probeer ik mezelf vast te houden en niet met koffer en al op de schoot van mijn buurman te belanden. Na een klein half uurtje zweten, mag ik de drukke tram weer verlaten en ga ik op goed geluk opzoek naar het eerste persbureau. De zoektocht doet me denken aan de Go-see’s van Hollands next top model. Gelukkig ben ik styliste en mag ik met een verhit hoofd op mijn afspraak verschijnen.

Never on Wednesday

Eenmaal binnen bij nummer 109, weten mijn ogen niet wat ze zien. Rekken met kleding, schoenen en tassen! En daar mag ik me op uitleven! Zonder mijn pinpas of creditcard te voorschijn te toveren! Na een voorstelrondje aan het personeel, krijg ik een kledingrek toegewezen en mag het shoppen beginnen. Voorzichtig vraag ik hoeveel stuks ik mag meenemen. Bij de woorden: “geen limiet als het maar niet TE gek wordt”, moet ik mezelf inhouden om niet te gaan rennen!

De buit

Liefs,
Loes van de Mosselaar

Deel dit artikel
Back to top