Fashion

Loes: Brainstorm

Loes won met haar inzending niet alleen een stylingcursus op de Another Academy, maar ook een vaste blog op Fashionscene! Lees nu haar verhaal over de eerste heftige dag op de Academy.


Kletterende regen en een koude gure wind. Op de vroege zondagochtend valt de deur van mijn studentenkamer achter me dicht. De eerste echte cursusdag is begonnen. Doordat ik pas net terug ben uit Parijs, heb ik de eerste drie lessen gemist. Toch vertrek ik vol goede moed, maar een beetje gespannen richting Amstelveen. Helaas kom ik meteen in een echte Nederlandse stormbui terecht. Met paraplu probeer ik mijn huiswerk, een persoonlijk moodboard, te redden van de verdrinkingsdood.

De reis van Zwolle naar Amstelveen duurt langer dan gedacht. Tot overmaat van ramp kan ik het cursusgebouw niet meteen vinden. Even na tienen stap ik iets te laat en verregend het leslokaal binnen. Na een voorstelrondje en een designerpresentatie van een medecursist, beginnen we aan het theoriegedeelte. Mijn hersenen kraken van alle informatie. Modegeschiedenis, catwalkanalyses en modetrends. Alles komt aan bod.

Loes moodboard


Omdat ik drie lessen achterstand heb op mijn drie medecursisten, doe ik extra hard mijn best om alles te volgen. Over twee weken zal mijn eerste fotoshoot al plaatsvinden. Aan mij de taak om een aankomende wintertrend te kiezen en hier een sfeerbeeld bij te bedenken. Verder zal ik kleding gaan shoppen bij ontwerpers, persbureaus en winkels en een haar en make-up plan voor het model bepalen. Dit alles moet ik vooraf uitwerken op een moodboard met ideeën. Deadline: komende zondag.


Loes moodboard


Maar daar blijft het niet bij. Mijn agenda wordt gevuld met huiswerk. Verslagen schrijven over modetrends uit het verleden en outfits uitzoeken op basis van verschillende magazines. Ook is het volgende week mijn beurt om een presentatie te geven over een fashion designer. Mijn keuze: Dries van Noten. Vol enthousiasme en een beetje overdonderd door alle informatie, verlaat ik het pand van Another Academy. De eerste les is voorbij. Buiten is de wind gaan liggen. Maar de brainstorm in mijn hoofd is nog lang niet voorbij.

Tot volgende week,
Loes van de Mosselaar

Deel dit artikel
Back to top