Fashion

Susanna Kay discovers Ted Lapidus

Susanna Kay is een glam pop singer en lanceerde onlangs haar debuutsingle 'Off the Hook'. Susanna heeft naast haar liefde voor muziek een grote passie voor fashion, art & design en geeft ons met deze blog een kijkje in haar leven en journey to stardom...Volg haar ook op twitter!

Vorige week ging ik gezellig langs bij mijn opa en oma en kreeg daar van haar een zonnebril. 'Ja ik weet niet of je hem leuk vindt hoor, maar hij is van opa geweest 40 jaar geleden'. Hmm..ok..? Laat maar zien.

ted lapidus
De zonnebril!

Ik kon mijn ogen niet geloven zo mooi, maar... 'van opa geweest??' Uh ok, ik weet dat de mode vroeger anders was, maar dit is echt geen mannenbril. Maar blijkbaar was dat dus wel de mode vroeger, althans voor de überhippe mannen in die tijd ;).

Als fashion liefhebber ben ik natuurlijk meteen gaan uitpluizen wie de ontwerper is van deze prachtige zonnebril. Op de zijkant stond namelijk het merknaampje 'Ted Lapidus' wat bij mij geen belletje deed rinkelen....

ted lapidus
Zijkant zonnebril met merkplaatje: Ted Lapidus.


Wat blijkt, Ted Lapidus (1929-2008) was een bekend modeontwerper uit Parijs en was een erkende naam in de wereld van 'glitter en glamour'. Hij was de persoonlijke designer van onder meer John Lennon en Brigitte Bardot! Hij studeerde in Tokio en werkte voor grote modehuizen als Christian Dior. In de jaren '60 en '70 maakte hij furore met zijn eigen modehuis TED LAPIDUS.
Ted stond bekend om zijn unisex look (dat verklaart waarom de bril door mijn opa gedragen werd!), de safari look en de marine blazer.
ted lapidus
Ted Lapidus met zijn modellen ('60)

Ted-Lapidus
Ted Lapidus Fashionshoot in de jaren '70
Ted-Lapidus
Ted Lapidus fashionshoot in de jaren '70


Na wat verder googlen blijkt ook dat zijn brillen (inmiddels dus vintage) momenteel heel erg populair zijn bij de grote sterren. Vooral Nicole Richie wordt regelmatig gespot in een Vintage Ted Lapidus zonnebril.


Ted-Lapidus
Nicole Richie gespot in een Ted Lapidus


Dus ik denk dat jullie nu wel begrijpen dat ik extra blij ben dat ik de gelukkige eigenaar ben van deze zonnebril. En voor wie er ook geïnteresseerd is in een vintage Ted Lapidus zonnebril, heb ik hier nog wat hele gave modelletjes gevonden welke online te verkrijgen zijn op Vintage Sunglasses Shop.

ted lapidus

And last but not least, c'est moi wearing my own Ted Lapidus:


ted lapidus


Xoxo Susanna Kay
www.susannakay.com

Deel dit artikel
Back to top