Fashion

De Modereporters in Londen

Maartje en Nienke vormen samen de Modereporters. De zussen plukken voor Fashionscene mensen die er hip en inspirerend uitzien van straat, om voor de lens van hun camera's te poseren. Vorige week stond Londen op de agenda waar de meiden Fashionista's pur sang spotten!

Londen is voor ons echt de beste plek om inspiratie op te doen en niet te vergeten: om streetstyle foto's te maken. Onze tripjes beginnen altijd hetzelfde.


1. We gaan de avond van tevoren veel te laat slapen (lees: 03.00 terwijl we om half 7 op moeten staan).


2. We kunnen bijna niet wakker worden (logisch) en zijn het eerste uur super sacherijnig.


3. Uiteindelijk haasten we ons rot en worden we strontmelig.

Ook deze keer zaten we om half 8 'S morgens in de trein te huilen van het lachen. Heerlijk! De stemming zat erin. We vlogen lekker cheap-ass via Eindhoven naar Londen. En aan het begin van de middag stonden we alweer in onze favoriete buurt: Brick Lane. Tja, en wat doe je dan? Shoppen natuurlijk!

In Londen kan je goed shoppen bij grote ketens zoals Primark, H&M en Topshop en New Look. Daarnaast heb je de wat meer alternatieve wijken waar je leuk vintage kunt shoppen. Hier lopen veel hippe mensen rond. We gingen er helemaal uit ons dak met onze camera.

Wat opvallend is aan de mode in Londen, is dat iedereen veel gewaagder gekleed gaat. Je hebt veel mensen die er mooi en netjes bij lopen. Eigenlijk net zoals je ook veel ziet in Nederland. Maar daarnaast heb je dus veel mensen die er alternatief uitzien. Voor de meiden is typerend:


- een opvallend kapsel
- een vintage jurkje of een korte broek met hoge taille met een apart shirtje.
- panty's met een patroontje erin
- lage nette schoentjes eronder of gympies


Het leuke aan deze look is dat het comfortabel zit. Daarnaast kan je gemakkelijk variëren met verschillende items. Je hoeft geen rekening te houden met wat matcht en wat niet, want de look is juist heel nonchalant. Alsof je geen moment over je outfit hebt nagedacht (maar stiekem toch weer wel). Lekker nonchalant en ideaal voor van die chille zomerdagen.

Deze dames hebben de stijl helemaal begrepen:

Copyright: Modereporters

Copyright: Modereporters

Copyright: Modereporters

Copyright: Modereporters

Copyright: Modereporters

Volgende keer meer over onze Londen trip! Can't wait? Kijk dan voor meer zomer inspiratie op www.modereporters.nl!

(Maartje en Nienke)

Deel dit artikel
Back to top