Fashion

Fleur: Goede voornemens?

Aan het begin van het nieuwe jaar komen veel mensen, inclusief ik zelf, tot inkeer: ‘dit jaar ga ik het helemaal anders doen.’ Die ene reis maken, weer in die jeans passen en in mijn geval voor een Chanel 2.55 sparen. Tot mijn grote spijt heb ik deze laatste wens niet kunnen waarmaken, en als ik erop terug kijk, geldt dat voor het merendeel van mijn iets te ambitieuze 2009 lijstje.

Vaker naar de sportschool gaan is niet gelukt, al is rennen naar de tram en fietsen met tegenwind een goede compensatie tegen de overtollige calorieën. Om de shoptripjes en fanatieke dansavondjes niet te vergeten. Ach zolang de weegschaal tevreden is, ben ik dat ook! Shoppen is dan wel goed voor je conditie, je bankrekening slinkt helaas vrolijk mee naar bedragen waar je dan weer niet heel erg blij van wordt. Kredietcrisis of niet, ik ben er in ieder geval niet minder door gaan shoppen en aan de drukte in de winkels te zien andere mensen ook niet. Het blijkt zelfs dat we op sommige punten dit jaar meer hebben uitgegeven dan voorgaande jaren. Ik troost me dan maar met de gedachte dat ik niet de enige ben die zijn shoplust moeilijk onder controle kan houden.

BlackBerry en Twitter zijn mijn grote vrienden om mij op de hoogte te houden van het turbulente leven van mijn dierbaren en vriendinnen. Ik weet precies waar ze uithangen en wat ze doen, maar de ouderwetse vriendinnenavondjes zijn dit jaar wel tot een drastisch dieptepunt gedaald. De hoogste tijd dus om de agenda eens wat minder vol te plannen en ook eens wat meer tijd voor mezelf over te houden. Die afspraak bij de beautysalon heb ik al drie keer moeten afzeggen en een bezoek aan de sauna is er dit jaar ook bij ingeschoten.

Daarom dit jaar een jaar vol echt goede voornemens. Voornemens waar ik blij van word in plaats van chagrijnig van raak. Waarom zou je het jaar beginnen met dingen doen die je eigenlijk helemaal niet leuk vindt? De kans is groot dat je ze dan toch niet gaat doen om ze uit schuldgevoel het jaar daarop weer op te schrijven. Voor mij dus alleen maar leuke dingen in 2010. Zo ben ik van plan om de staatsloterij te winnen en daarvan heerlijk op vakantie te gaan naar een zonovergoten bestemming waar ik heerlijk kan bijkomen van al die winterse kou en regenbuien om vervolgens goedgebruind en helemaal uitgerust terug te keren naar huis. Eerst maak ik echter nog even een tussenstop in New York waar ik even langs Bryant Park ga om een paar shows mee te pakken van de NY Fashion Week, er moet tenslotte ook gewerkt worden! Daarna ga ik heerlijk shoppen in de Downtown Soho om met koffers vol naar Amsterdam terug te keren. Nu alleen nog een lot kopen. Kleine investering groot resultaat, zullen we maar zeggen. Wie heeft er met zulke goede voornemens nou geen zin in het nieuwe jaar?!

(Fleur Le Guen)

Lees hier alle blogs van Fleur!

Deel dit artikel
Back to top