Fashion

Fleur: I love my boyfriend (jeans)

De kleding van je vriendje dragen is al een tijdje erg hot. Sinds de komst van de boyfriend jeans hebben we onze strakke skinny massaal verruild voor een baggy exemplaar van ons lief. Dit gaat helaas niet helemaal letterlijk voor mij op, aangezien mijn vriend 1.90 meter is en ik het met een krappe 1.60 meter moet doen. Toch doe ik vrolijk mee aan deze trend; H&M en Zara bieden immers prima alternatieven en dat scheelt je weer een ruzie met je vriendje om zijn, sorry jullie, favoriete broek.

G-Star is toch wel de grondlegger geweest van de zo geliefde boyfriend jeans. Werd de androgyne stijl van dit succesvolle Nederlandse jeanslabel voorheen nog gedragen door een select groepje durfals, nu loopt heel Nederland in de broek van manlief. Eindelijk eens een mode item dat daadwerkelijk lekker zit. Halleluja! Dit comfortabele model is ideaal om een paar kilootjes te verdoezelen en het is ook wel eens fijn om ‘s ochtends niet een half uur bezig te zijn omdat je die knoop per se dicht wilt krijgen.

Voor mij is dit model ook ideaal; het lengteprobleem los ik simpelweg op door de pijpen om te slaan, très fashionable en het bespaart me meteen een bezoekje aan de kleermaker. Het moge duidelijk zijn dat mijn boyfriend jeans één van mijn favoriete items was van het afgelopen jaar en goed nieuws: volgend jaar kan je hem gewoon fijn verder dragen! 2010 wordt het jaar van het mannenpak met als belangrijkste kledingstuk: het colbert. Heb je er nog geen in de kast hangen, dan raad ik je aan om je vriendje even heel lief aan te kijken of natuurlijk een eigen exemplaar te shoppen. Het ‘nieuwe’ colbert is lang en voorzien van een paar goede schoudervullingen. In de Cruise collecties van diverse ontwerpers is deze musthave dan ook goed vertegenwoordigd.

Als man het nieuwe jaar in, dan zit je goed! Gek als je bedenkt dat het nog niet zo heel lang geleden echt not done was om te shoppen op de herenafdeling. Zelf heb ik ook nachtmerries van stelletjes in uniseks jassen, het ‘twee halen, één betalen’-idee, zeg maar. Van die campingjassen waar je nog niet dood in gevonden wilde worden.

Om gelijk maar even een brug te slaan naar hoe het vooral niet moet; al die ruimvallende modellen vragen wél om wat tailleerwerk. We blijven immers vrouwen en dat mag gezien worden, sterker nog, dat moét gezien worden! Kies daarom bij voorkeur om de broek of het colbert van je mannelijke wederhelft te dragen en combineer deze met een skinny jeans of een smal vallende top. Gebruik een dun riempje om extra silhouet rond de taille te creëren, dit staat trouwens ook heel leuk bij een mooi ruim overhemd. Met een paar pumps met respectabele hakken compenseer je jouw vrouwelijkheid ruimschoots en ben jij in zijn kleding een sexy vamp. Onze mannen lijken nog niet helemaal overtuigd van deze nieuwe look. Maar ja, je weet wat ze zeggen: alles went, behalve een vent! (Fleur Le Guen)

Deel dit artikel
Back to top