Fashion

Elisah's London Fashion Week, 2

Fashion editor Elisah struinde vorige week de London Fashion Week af met haar modecollega’s. Ze stapte voor een week lang de wereld in van de Britse glitter en glamour. Modefeestjes, modeshows, modemensen en een heleboel celebraties: het was dagelijkse kost voor Elisah. Deze week elke dag haar Londense modeavonturen op een rijtje...

Dag 3 – Show Iris van Herpen

Wat te doen met vier stressende modekippen, die de avond ervoor een borrel teveel ophadden tijdens hun eerste Londense fashion party? Juist, haasten. Ikzelf had geen druppel alcohol op en stond al fris en fruitig voor het hotel te wachten. Helaas waren we door al het getreuzel van de rest een beetje te laat, stond de metro ineens stil en verdwaalden we in Londen. Met het Nederlandse persbureau aan de lijn konden we de show van de Nederlandse Iris van Herpen nog net redden. Na afloop had ik een kort interview met haar en kwam ik erachter dat de The Veronicas aan het soundchecken waren voor hun concert van die avond. Zomaar weer even twee celebs gespot, het lijkt wel een gewoonte.  

The Veronicas Show Mulberry

Na Iris van Herpen stond vriendin J. al op het terras te wachten met alweer een grote berg post (it was X-mas everyday!). We werden allemaal verblijd met een dikke vette uitnodiging voor de show van Burberry. Extra leuk: we waren ook uitgenodigd voor de after party. Dat was dus een en al gegil op het terras. Dit keer geen saaie kartonnen invites. Nee, het Britse modehuis had flink uitgepakt met een uitnodiging in de vorm van een pasje: die van de show was goudkleurig en die van de after party zwart met de bekende Burberry-print. Burberry, here I come!

’s Middags: na een gezellig shopdagje in Notting Hill (Portobello Road rules!) waar het Hugh Grant en Julia Roberts-gevoel veel goeds deed voor mijn brakke modevriendinnen, dronken we thee en koffie met cupcakes in The Kitchen Pantry. Vriendin J. scoorde op de vintagemarkt een ontzettend fout, maar o zo geweldige shopper met hondjes en een knalroze lange vintagejas.You are looking good.

’s Avonds: bijkomen! We moesten de volgende ochtend naar de catwalkshow van Mulberry, dus we wilden slaap inhalen en fris en fruitig verschijnen in het chique Claridge Hotel in de wijk Mayfair.

Vriendin J. met haar nieuwe aankopen Die week werd er vooral geleefd op Starbuck koffie

Dag 4: Mulberry show, Spitalfields en after party Mulberry

De zondagochtend begon goed met de modeshow van Mulberry in het chique Claridge Hotel. Bij aankomst begon de show direct, dus fashionable late waren we zeker. De ruimte van het hotel was voor de show geheel gedecoreerd met ballonnen. Het had dan ook veel weg van een kermis, compleet met carrousel paarden. De collectie was mierzoet met een aantal topstukken ertussen. Een model liep zelfs twee chihuahua’s. Na de show gingen we op weg naar Spitalfields en de Sunday Up Market met de bekende Brick Lane om de hoek. Dat werd flink shoppen: de markt staat bekend om hun geweldige kleine designers die elke week hun collecties aanbieden voor leuke prijzen.

De after party van Mulberry was geweldig! Allemaal snoepgoed op de toiletten van het Claridges Hotel

’s Avonds: Mulberry after party in het Claridges Hotel. De lobby was omgetoverd tot een waar feest, waar de ballonnen weer in grote getale aanwezig waren (perfecte avond om over mijn ballonnenfobie te komen). Het kermis- en pretpark gevoel kwam naar boven in de vorm van een suikerspinmachine, zuurstokken en snoepgoed op de toiletten, kleine hamburgers, die werden geserveerd en een kraampje waar je kon hengelen naar knuffels. De avond werd compleet gemaakt met een optreden van de Engelse band ‘The friendly fires’. Geen flauw idee wie dat waren, maar de Britten onder ons werden helemaal gek.

De avond werd naast ons ook nog eens bijgewoond door sterren als Alexa Chung, Erin O’Connor, Lara Stone en een heleboel Britse sterren waar we nog nooit van gehoord hadden.

Morgen deel 3 van ‘Elisah’s London Fashion Week’.

Liefs,

Elisah

Elisah's London Fashion Week deel 1 lezen, check hier.

Deel dit artikel
Back to top