Fashion

Van patat tot Prada, 7

Fashion Editor Elisah blogt elke week op Fashionscene. Als je als nuchtere Hollandse dagelijks omringd wordt door de crème de la crème van de modewereld, kan het je af en toe eens flink naar je hoofd stijgen. Maar in de Nederlandse modescene hoef je niet eens zo gek te doen om op te vallen. Elisah weet raad: doe maar gewoon, dan doe je al Indisch genoeg. Karl Lagerfeld zegt niet voor niets: ‘personality begins, where comparison ends’…

EJIk geef het maar meteen toe: vanaf jongs af aan heb ik een tenenfobie. En dan niet voor andermans tenen, maar voor die van mezelf. Ik heb mijn teentjes altijd de meest verschrikkelijk lelijke uitsteeksels van mijn lichaam gevonden. Ik kon er niet naar kijken, schaamde me ontzettend voor de dingen en kreeg er zelfs nachtmerries van. Wat mijn probleem was? Ik vond ze veel te groot.

Jarenlang waren sandaaltjes en peep toes dus voor mij een no-go. Ik durfde mezelf er niet mee te vertonen, bang dat mensen bij één blik op de gruwelijke uitsteeksels direct de benen zouden nemen. Maar op de één of andere manier ben ik dit jaar bekeerd. Misschien heeft het te maken met het enorme aanbod van de meest geweldige high heels, gladiatorsandaaltjes en Birkenstocks met strass-steentjes? Of dat ik erachter ben gekomen dat mijn ‘enorme tenen’ toch niet zo heel erg enorm zijn? Hoe dan ook: binnen een paar maanden tijd heb ik een complete verzameling wedges, sandaaltjes en peep toes weten te verzamelen. En het dragen van deze dingen gaat natuurlijk gepaard met …. een pedicure.

Dus daar ging ik dan: aan de slag met mijn nagelkit. Glasvijl: check. Nagellak: check. Voetencrème: check. Scrub: check. Eelt-rasp: check! Mijn ‘gereedschapskist’ en ik waren onafscheidelijk. Elke dag gingen mijn nagels de keuring door om te kijken of deze nog  ‘peep toe-proof’ waren. Ik vijlde erop los alsof ik de kozijnen aan het schuren was en ik lakte er flink op los. Het leek wel alsof mijn innerlijke ‘Leonardo DaVinci’ naar boven kwam. Vriendlief C. werd vriendelijk verzocht om bij een knuffel onder geen beding mijn tenen aan te raken, omdat deze zojuist met een overheerlijke eucalyptusolie waren ingesmeerd. Niet te denken aan de gitzwarte nagellak, die ik er zojuist op had gelakt. In drie lagen welteverstaan! Mijn voetjes zagen er perfect uit. En ik showde ze met trots in mijn nieuwe peep toes van ELLE.

Maar toen, na maandenlang dragen van open schoenen deed ik op een dag mijn ‘dichte’ exemplaren aan bij gebrek aan goed weer en toen voelde ik het opeens. Pijn…  Ongelooflijke pijn. Wat blijkt nou? Mijn teennagel is ingegroeid! Te enthousiast ben ik geweest met mijn vijl, waardoor mijn nagel te kort is geworden en is gaan ingroeien. Het ding baant zich een weg in het vlees. Een bezoekje aan de pedicure vind ik maar niets: ik lig namelijk helemaal in een deuk als iemand mijn tenen aanraakt, dus er zit niets anders op dan de nagel elke dag bijhouden. Voordeel is wel dat ik de peep toe nog gewoon kan dragen, want mijn teen hoeft dan niet tegen de voorkant aan te drukken. Nadeel is wel dat het weerbericht niet veel goeds voorspeld voor de rest van de week. Sterker nog: voor de rest van het jaar! Ik ben namelijk bang dat de herfst is gaan aanbreken. Dus ijskoude voeten tegenover een zere teen. Drama ten top. Het leven van een modejournalist gaat absoluut niet over rozen…

Liefs

Little Miss Jacobs

Deel dit artikel
Back to top