Fashion

Van patat tot Prada, 4

Fashion Editor Elisah blogt elke week op Fashionscene. Als je als nuchtere Hollandse dagelijks omringd wordt door de crème de la crème van de modewereld, kan het je af en toe eens flink naar je hoofd stijgen. Maar in de Nederlandse modescene hoef je niet eens zo gek te doen om op te vallen. Elisah weet raad: doe maar gewoon, dan doe je al Indisch genoeg. Karl Lagerfeld zegt niet voor niets: ‘personality begins, where comparison ends’…

Bubbels, fashion victims, fashionistas, fashion flaters, geweldige collecties, aanstormend talent, een fabriek én een park. Mix dat allemaal samen en je hebt de Amsterdamse Fashion Week op het Westergasterrein. Uiteraard was ik weer aanwezig. Een Fashion Week is niet compleet zonder een aantal geleerde lessen.

Wat heb ik als Fashion Editor allemaal geleerd? Lees onderstaande punten goed door, je kunt er zelf ook wat van opsteken.

 

Les 1: Twitter is toch leuk

Was ik eerder een fervent tegenstander van Twitter, sinds ik een Blackberry (a.k.a. Berry) heb, doe ik niet anders. En tijdens de Fashion Week was ik volop aan het Twitteren om zo elke Fashionscene-bezoeker op de hoogte te houden van alle ins and outs (heb je me gevolgd? Niet?!? Foei!) van de Amsterdamse modeweek. Gevolg: verslaafd, ontzettend verslaafd, Twitter-verslaafd, hopeloos verslaafd.

 

Les 2: Het is recessie

Nog nooit heb ik zulke schamele goodiebags meegemaakt als dit jaar. Begon mijn Fashion Week-avontuur 2,5 jaar geleden met zakken vol Lancôme-tasjes inclusief Juicy Tubes, oogschaduws en rouge (dat waren nog eens tijden). Dit jaar werden we ‘verblijd’ met, houd je vast ….. folders. Ik weet het zeker: na een hoogtepunt komt er echt niet nog één. Tenzij je Claes Iversen heet natuurlijk. De goodiebag bij deze show was trouwens goed gevuld, maar daar volgens week meer over.

Alle goodies van de afgelopen week Goodies van vorige Fashion Week, en dit waren nog maar de beautyspullen...

Les 3: Nodig je ouders uit tijdens de Fashion Week voor een brandschoon huis.

Paps en mams waren een weekje in hartje Amsterdam. Toen ik modeshows moest aflopen, waren mijn ouders stiekem bezig om het hele huis schoon te maken (ze visten nog een beschimmelde lekkerbek uit mijn koelkast, argh!). Einde van de week was zelfs de hele koelkast gevuld inclusief een overheerlijke abrikozentaart. Thanks, mom and dad. Wanneer komen jullie weer?

Les 4: Ik ben niet hip

De hele week ben ik maar twee keer op de foto gezet door een fotograaf. Conclusie: dan ben ik absoluut niet hip. Goede vriend F. stond maar een paar minuten voor de ingang van het terrein en werd al meerdere malen op de kiek gezet. In vijf minuten. Vijf minuten!

Front row seatings!!! Fashionscene's Marieke en Elisah

Les 5: Ik ben toch hip

Modeblogger en fotografe Garance Doré vond mijn haircut helemaal geweldig, ik ben als model gescout én ik scoorde vijf, ik herhaal:VIJF, front row-seatings. Ben ik nu toch hip?

Les 6: Amsterdam kent geen hippe mensen

Een fotoreport maken met trendy mensen. Hopeloos…

Les 7: Ik verkoop mijn Zoe Karssen-tee per direct

Ik schreef er een aantal weken geleden nog over: de leuke shirts van blogster en grafisch ontwerpster Zoe Karssen. Ik dacht dat ik origineel was, ik had er nog niemand mee zien lopen, maar helaas. Ik spotte de ene na de andere ermee (dus toch wel hippe modemensen in Amsterdam, zie les 6). Nu ga ik ze verkopen, dus wie wil: mail me.

Op zoek naar hippe mensen... Even midden op straat mijn haren stylen...

Les 8: Shows beginnen toch op tijd…

Na jarenlang van wachten, wachten en nog eens wachten tot je erbij neer viel, begonnen dit jaar alle shows op tijd. Gevolg, bij de show van LEW moest ik van de tramhalte naar het terrein rennen op mijn Marc Jacobs-pums (sorry, Marc’s!). Bezweet, verwaaid en uitgeput nam ik plaats in de zaal. Front row, dat dan wel…

Les 9: Koffie helpt altijd, wallencrème daarentegen niet…

De één heeft de hele week een pakje sigaretten per dag nodig, ik koffie, veel koffie, liters koffie. Het houdt me scherp, smaakt ook nog eens verrukkelijk en kan in alle varianten besteld worden. Koffie rulez!

Wallencrème helpt niet tegen wallen. Niets helpt tegen wallen. Wil je ze verdoezelen, draag dan een zonnebril. Ja, ook op de catwalk. Waarom denk je anders dat Bastiaan van Schaik altijd front row mét zonnebril zit. Valt er al een kwartje?!?

Les 10: Neem jezelf niet al te serieus

Echt waar, niet doen. Het bederft je hele outfit.

Les 11: Het is altijd gezellig met andere modeblogs

Tijdens de Fashion Week komen we allemaal samen: Eveline van Styletoday.nl, Karine van Shopgirl.nl en Marieke van DutchFashionBlogger.nl. Heerlijk op het terras in het zonnetje zitten, genieten van les 9 (zie hierboven). Wat nou concurrentie?!? We hebben het hartstikke gezellig met elkaar. Miss you, girls.

De modeblog-girls

Op naar de volgende Fashion Week.

XoXo

Little Miss Jacobs

Deel dit artikel
Back to top