Fashion

Next & Cutting Edge tijdens Modefabriek

Aaneengesloten op de Amsterdam International Fashion Week vond op zondag 17 juli en maandag 18 juli in de Amsterdamse RAI de modefabriek plaats. Tussen de stands van modemerken, vond op de tweede dag van de modebeurs de show Next & Cutting Edge plaats in de catwalkzaal, waar modetalent centraal stond.

Het officiële gedeelte van de vijftiende editie van de Amsterdam International Fashion Week werd afgesloten door de modeshow Club Brillant, maar voor Fashionscene is de Amsterdamse modeweek pas echt over als het mode-initatief Next & Cutting Edge jong modetalent heeft gepresenteerd tijdens de Modefabriek.

In het eerste gedeelte van de catwalkshow werd de collectie geshowd van modeontwerpers uit binnen- en buitenland die hun eigen visie op mode verwerkten in draagbare kleding. Roparosa combineerde ruime silhouetten met sexy korsetten in haar collectie die bestond uit kledingstukken in de kleuren oranje en groen tegenover wit.

Roparosa Roparosa

Roparosa

De Engelse Laura Theis showde een collectie met onder andere  tops en jurken van knitwear hier en daar voorzien van een laag verf of metallic. Het doel van Roya Hesam was om een collectie te maken met kleding die je bij het zien meteen wilt kopen, vertelt de Nederlandse ontwerpster als ik haar na de show spreek. En dat is haar zeker gelukt.

Roya Hesma Spring/summer 2012

Roya Hesam spring/summer 2012

Roya Hesam

Met name de pastelgroene jumpsuit voorzien van een zwarte tailleriem, maar ook de rest van de zachtgekleurde collectie in zijden stoffen is wishlist materiaal.

In het tweede gedeelte van de show stond avant-garde design centraal waarin ontwerpers erop los experimenteerden met kleding. Bij Patrick Mohr resulteerde dat in een collectie met maximale klassieke pasvormen en een paar onmogelijke schoenen op een ijzerconstructie waar het model zich weinig raad mee wist.

Patrick Mohr

Patrick Mohr

Uncommon Creatures ging de confrontatie aan met de moslimwereld door zich voor hun collectie te laten inspireren door het leger in Islamitische landen. Toen we daar na de show meer van wilden weten, vertelden de ontwerpers dat het enkel een inspiratiebron is en dat de discussie aangaan geen doel is.

Uncommon Creatures Uncommon Creatures

Uncommon Creatures

Uncommon Creatures

De collectie van Maryam Kordbacheh staat in contrast met die van Uncommon Creatures. Met jurken waarin met plooitechnieken elementen uit de natuur waren verwerkt, hoopt Maryam Kordbacheh binnen een jaar rond te komen, zodat ze haar bijbaantje kan afzeggen om zich volledig op het ontwerpen te kunnen richten.

Maryam Kordbacheh Maryam Kordbacheh

Maryam Kordbacheh

Maryam Kordbacheh

Wat vind jij van de collecties die tijdens Next & Cutting Edge werden gepresenteerd?

(Door: Evelien)

 

Deel dit artikel
Back to top