Fashion

Shoppen bij modeketens in Istanbul

Ontelbare shopping streets zijn er in Istanbul te vinden. De ene nog langer dan de andere. Maar scoren doe je er altijd... Vooral tijdens het Shoppingfest in de grote flagship stores van modeketens en brandstores van grote kledingmerken in İstiklal, Bagdad Street en Nişantaşı.

İstiklal

Istiklal mag zich terecht de grootste winkelstraat van Istanbul noemen. Het is de shoppingplace to be met drie kilometer aan shopplezier. Zeker een bezoekje waard is de -giga- flagship store van Mango (Istiklal Caddesi, 124-125). Zijn we in Amsterdam nu nog winkels gewend met niet meer dan twintig rekken, in Istanbul pakt de Spaanse modeketen uit met fillialen bestaande uit meerdere verdiepingen vol met casual kleding tot sexy jurkjes voor in de avond.

Mango

Naast de winkels van Levi's en Diesel vind je in İstiklal ook de Topshop waar je -vanwege het helaas kleine assortiment - goed terecht kunt voor basics en schoenen.

Nişantaşı

Meer variatie aan winkels vind je in de chique wijk Nişantaşı -te vergelijken met de P.C. Hooftstraat in Amsterdam- waar naast Gucci, Prada en Hugo Boss ook winkels zijn voor fashionista's met een minder groot shopbudget. Tegenover de City's Shopping Mall (Tesvikiye Caddesi, 162), met Mavi waar je zeker een kijkje moet nemen voor betaalbare kleding à la Bershka, zit de Zara en een paar deuren verderop (Tesvikiye Cadessi, 57) het duurdere zusje: Uterquë. Bij de modeketen die helaas de deuren nog niet heeft geopend in Nederland, vind je prettig geprijsde designerwaardige kleding en accessoires.

Uterque Uterque

Ben je on budget? Dan shop je bij de store van de Turkse Modeketen Mudo (Tesvikiye Caddesi, 143). Vergeet in Nişantaşı vooral niet alle kleine zijstraatjes van de grote winkelstraat in te lopen. Daar vind je namelijk unieke winkeltjes met de leukste items, die variatie brengen in de outfits die je bij modeketens hebt gescoord. Een favoriet om de stoere rode herenschoentjes tot hakken, en gekke speelse kettinkjes is: Casette.

Casette in Istanbul

Casette in Istanbul Casette in Istanbul

Bagdat Street

Een straat die een shopaholic niet mag overslaan is Bagdad Street, gelegen aan de aan de andere kant van het water in het Aziatische gedeelte van Istanbul. Na een korte vaartocht met de pond en een taxirit vanaf de drukke en chaotische haven, beland ik op de plek waar de lokale jetset uithangt. Ook hier is er weer volop keuze bij modeketens. Maar als je de collecties van Zara, Mango en Topshop al helemaal hebt uitgespit shop je bij Yargici (Bağdat caddesi, 352) vrouwelijke kleding en bij Tommy Hilfiger (Bağdat caddesi, 342) voor een preppy look.

Yargici in Istanbul Tommy Hilfiger in Bagdad Street

Nog niet uitgeshopt? De leukste shopping malls waar je terecht kunt voor modeketens en meer zijn Canyon en İstinyePark.

Met dank aan het Turks Verkeersbureau www.welkominturkije.nl

(Tekst: Evelien)

Deel dit artikel
Back to top