Fashion

Sis by Spijkers en Spijkers voor Fast Ladies

Ontwerpduo Spijkers en Spijkers liet zich voor de tweede collectie van SIS, inspireren door avontuurlijke vrouwen. Dat was op de Amsterdam International Fashion Week terug te zien in kleding met mannelijke invloeden die op verschillende manieren in de items waren terug te zien.

Niet voor niets begon de SIS show van Spijkers en Spijkers, dan ook met het geluid van razende motoren op de achtergrond. Dat refereerde naar de inspiratiebron van de collectie: 'Fast Ladies'. Deze dames kregen in de mannenwereld erkenning door te gaan vliegen en races. De rebellerende houding van de ontwerpzussen, tegenover stereotype ideeën over wat vrouwelijk is; sluit daar helemaal bij aan!

Mannelijke invloeden waren op verschillende manieren, dan ook volop terug te zien op de catwalk. Rechte belijningen zijn terug te zien in jumpsuits met rechte pijpen, kokerrokken en -jurken. En iets letterlijker in de streepjesprint, die ook te zien was in de eerste collectie van SIS.

Sis by Spijkers en Spijkers Sis by Spijkers en Spijkers

Sis by Spijkers en Spijkers Sis by Spijkers en Spijkers

Verder spotten we stoere aviator jackets, gecombineerd met chique en vrouwelijke pantalons, getailleerde jurken met camouflage print en een oversized overhemd; allemaal met een mannelijk tintje voor de powervrouw!

Sis by Spijkers en Spijkers Sis by Spijkers en Spijkers

Sis by Spijkers en Spijkers Sis by Spijkers en Spijkers

Geïnspireerd door de rally-affiches uit de jaren ‘20 reisde SIS met sluike jurkjes af af naar Monte Carlo. Het Nederlands topmodel Bregje Heinen showde een beprinte versie:

SIS by Spijkers en Spijkers

Gevarieerd was de collectie van SIS by Spijkers en Spijkers. Dat wordt makkelijk kiezen als we aan het einde van dit jaar, onze wintergarderobe gaan aanvullen!

(Tekst: Evelien)

Deel dit artikel
Back to top