Fashion

AIFW report: SIS by Spijkers en Spijkers

Tijdens de openingsavond van de Amsterdam Fashion Week showde het ontwerpduo Spijkers en Spijkers een nieuwe lijn. De difussion-lijn SIS is het jongere zusje van de hoofdcollectie. Op de catwalk spotten we meer draagbare en betaalbare outfits met een maritieme uitstraling.


Voor de eerste collectie van SIS lieten de modezusjes zich inspireren door het Nederlands volksliedje: 'daar was laatst een meisje loos'. Een liedje over een indepent woman die verkleed als matroos op een schip meevaart van een kapitein waarop ze smoorverliefd is.

spijkers en spijkers1


spijkers en spijkers2

spijkers en spijkers3

spijkers en spijkers4

Deze inspiratie is op verschillende manieren terug te zien in de jurkjes, jumpsuits, taillebroeken, blazers en wijdvallende zomerjurken die door de modellen geshowd werden op de catwalk. Maritieme kleuren blauw en wit, worden gecombineerd met mosgroen. Ook prints van schelpen, boten en zeepaardjes kwamen voorbij. Maar de gevouwen bootjes en papegaaien die op de kleding waren terug te vinden, wisten het gevoel helemaal over te brengen.

spijkers en spijkers5

Spijkers en Spijkers


Een grote opluchting was dat we, als het aan Spijkers & Spijkers ligt, volgend jaar zomer nog steeds de deur uit kunnen met streepjes. Voor de afwisseling zou je kunnen kiezen voor de SIS broek met verticale strepen. Maar het T-shirts met horizontale strepen en de tekst: Bam Boozle, heeft ook een hoog hebben, hebben, hebben gehalte.

Spijkers en Spijkers

Spijkers en Spijkers

Als laatste werden wijdvallende jurken geshowd, beprint met een afbeelding van een Oost Indievaarder.

Spijkers en Spijkers

Spijkers en Spijkers

(Foto's: Peter Stigter)

Vanaf morgen bekijk je in onze picture gallery de hele collectie.

Fijn zo'n draagbare collectie! Wat vind jij ervan?


(Fashiontwin Evelien)

Deel dit artikel
Back to top