Fashion

Milan Fashion Week: Roberto Cavalli

Roberto Cavalli presenteerde gisteren zijn najaars-wintercollectie 2010 tijdens de laatste dag van de Milan Fashion Week. De Italiaanse ontwerper nam zijn allereerste klanten, van 40 jaar geleden, ter inspiratie voor zijn nieuwste lijn…

Roberto begon zijn carriere met een jeans boetiekje in St. Tropez. Zijn klantenkringetje bestond toen voornamelijk uit een aantal hippies. En juist deze boho-liefhebbers heeft meneer ter inspiratie genomen voor zijn collectie, die gisteren gepresenteerd werd in Milaan. Een romantische lijn vol harembroeken, zwierige stofjes en zomerse sandalen, gemixt met elementen uit de Renaissance.

RCRC
RCRC

Hier en daar kwam zijn bekende panterprintje naar voren, maar dit keer waren ze iets vervaagd. Vooral de knielaarzen in tijgerprint verdienden de aandacht. Net zoals een wijduitstaande jas met drukke barokprint in bruin-creme-beige en een dondergrijze wollen jas met een body van bont in combinatie met een zilverkleurige barokprint.

RCRC
RCRC

Verderop de catwalk: military coats, leer met studs, veel kant, transparantie, lagen en wijduitlopende hippie-jurken. Renaissance meets hippie!

Wat vind jij van de nieuwste collectie van Roberto Cavalli? (Elisah)

Deel dit artikel
Back to top