Fashion

The Row: simplicity chique

Voor het allereerst tijdens de New York Fashion Week presenteerden Ashley en Mary-Kate Olsen hun nieuwste collectie van het succesvolle label The Row. De front row was gereserveerd voor onder anderen Chloë Sevigny, Carey Mulligan en Anna Wintour. Deze laatste wakkerde meteen de geruchten aan dat we binnenkort ‘s werelds bekendste tweeling op de cover van de Amerikaanse Vogue zullen zien...

De kledinglijn van Mary-Kate en Ashley bestaat al drie jaar. Reden genoeg om hun nieuwste herfst-wintercollectie te presenteren op de New York Fashion Week. Een lijn, die volgens de tweeling ‘low key’ en ‘straight to the point is’ en geinspireerd is op de Duitse artieste Beatrix Ost. Dat resulteerde in klassieke collectie zonder toeters en bellen. De modellen zagen er allemaal casual uit: zonder zware make-up, hun haren nonchalant gestyled en geen sieraden en lopend op geweldige Christian Louboutinsandaaltjes.

TRTR
TRTR

Op de catwalk kwamen een oversized wollen jas voorbij met als leuk detail een geknoopte bruine riem om de taille, wijde panthalons, lange rokken (dé hit van dit jaar?), tops met transparante mouwen en een zwarte jopperbroek, die geknoopt was van voren. De lijn zat daarnaast vol met leren topjes in verschillende soorten en het slangenprintje kwam voorbij in navy blue tops, jasjes, lange rokken en jurken. Eye catcher was de kraagloze zwarte slangenprint jas, een simpele little white dress en een jumpsuit van zijde.

TRTR
TRTR

De collectie telde slechts 19 outfits. De meningen bij de modepers waren dan ook verdeeld. De lijn verdiende volgens velen geen grote catwalkshow, maar eerder een presentatie. Ikzelf kan me erg vinden in de collectie, maar ben het ermee eens dat roem, die de tweeling met zich meebrengt, er mede voor heeft gezorgd dat ze showen op de NYFW. Het is niet een bijzondere collectie, maar zeker draagbaar voor het publiek. Ik ben benieuwd wat jij van de herfst-wintercollectie 2010 vindt! (Elisah)

* Meer New York Fashion Week reports

Beeld: Style.com

Deel dit artikel
Back to top