Fashion

Cosmopolitan: 25 jaar

Donderdag 19 april 2007, 10.00 uur. Status: op kantoor met hoofdpijn achter de computer, verlang naar mijn bed. Watskeburt? Glaasjes met 25 ml wodka, 15 ml Cointreau, 30 ml cranberrysap en 5 ml limoensoep; hét drankje tijdens Cosmopolitan’s verjaardagsfeestje gisteravond.

Cosmopolitan 25 jaar

Cosmopolitan 25 jaar


Cosmopolitan 25 jaar


Cosmopolitan 25 jaar

Cosmopolitan 25 jaar


25 jaar geleden betrad Cosmopolitan het leven van vele Nederlandse vrouwen binnen. In 1981 werd het blad gelanceerd in ons kikkerlandje, dus ‘a touch of ‘80’s’ was de toepasselijke dresscode voor de avond. Met mijn fietsje kwam ik aan op de indrukwekkende b-day locatie, lees: een barok/renaissance historische kerk. Master of Ceremony, Bas Muijs, stond klaar op de roze loper om alle gasten te verwelkomen. Mijn eerste Cosmo cocktail had ik al snel in mijn handen. Birthday Hunks en Babes zorgden voor refills en lekkere fingerfood. De jongens van Off The Wall waren verantwoordelijk voor actie op de dansvloer met hun 80’s tunes en videoclips. Op naar het volgende entertainment…

Wanneer een vrouwenblad jarig is, dan worden de clowns, goochelaars en het koek happen natuurlijk geskipt. Pimp your nails en je toekomst laten voorspellen is Cosmo’s manier van een verjaardagsfeestje geven. Ik ben net klaar met een rondje kantoor. Ja, want iedereen wil toch de Swarovski steentjes en bloempjes op mijn nagels zien!? Of ik ooit met Freddie Ljungberg ga trouwen weet ik nog steeds niet, de waarzegster had een hele drukke avond.

De 25-jarige b-day had misschien geen grote roze verjaardagstaart, maar wel Helen Gurley Brown, de originele Cosmo Girl. De schrijfster én voormalige hoofdredactrice van de Amerikaanse editie is verantwoordelijk voor het internationale succes van het blad, dus met alle recht eregast van de avond. En La Brown is ook nog eens de stoerste 85-jarige (sorry oma!) die ik ken, want ze liet ons wat moves op de dansvloer zien. En bedenk daar dan ook nog eens bij dat de beroemde uitspraak “good girls go to heaven, bad girls go everywhere” op haar naam staat …

Later op de avond herleefde ik mijn tienerjaren met een optreden van 2 Unlimited, althans de helft van de 90’s muziekduo. Ray’s pakkende danspassen en rapstukjes moesten we erbij bedenken of, zoals velen deden, zelf de ontbrekende details uitvoeren. Ik kon alles nog meezingen tot verbazing van Vriendje. Alsof dat zo raar was… Onder welke steen zat hij in die tijd!?

Na een hoeveelheid Cosmo cocktails (waarvoor Carrie Bradshaw overigens erg trots op me zou zijn), gepimpte nagels, Helen Gurley Brown, 80’s work-out, en 2 Unlimited was het tijd voor deze Cosmo girl om haar schoonheidsslaapje te doen, zodat ze de volgende ochtend fris en fruitig aan de slag kan gaan op kantoor. Ahum.

O ja, hoe lomp kan ik zijn. Mijn excuses! Maar beter laat, dan nooit: Cosmopolitan, gefeliciteerd met je 25ste verjaardag! May all your wishes come true… (Nana)

Deel dit artikel
Back to top