Fashion

Daryl van Wouw SS07

Daryl van Wouw SS07


Daryl van Wouw SS07

Daryl van Wouw SS07

Daryl van Wouw SS07



Daryl van Wouw SS07


Het was weer een hot happening, letterlijk en figuurlijk. Op het Westergasterrein ging dag 2 wederom samen met zweetdruppels en wapperende waaiers. Na Ilja Visser’s show, een speedtrip naar huis voor een koelingsessie onder de douche en een schone outfit, stonden we weer bij het AIFW Terrazza voor Daryl van Wouw’s presentatie. 18.00 uur stond achter zijn naam op het programma, dus in modeland tijd tel je daar ongeveer 60 minuten bij op. Dat geldt voor 9 uit de 10 gevallen, misschien was het ons geluksdag, want de sweetheart van de fashion week was on schedule. Zo krijg je mijn credits als bij voorbaat. Showtime!

In tegenstelling tot zijn vorige collectie, koos Daryl van Wouw dit keer voor draagbare ontwerpen. De streetcouture designer ging voor een beperkte colorway; zwart en wit. Niet meer, niet minder. Het kleurbeleid is Van Wouw’s uitdaging van de Spring/Summer 2007 collectie.

Zijn kenmerkende stijl was in full effect met de sporty streetwise silhouetten. De stoer-sexy verhouding was van een goede dosering. Daryl stuurde zijn modellen, onder andere Birgit Schuurman, de catwalk op in petticoat jassen, sarouel pants (lees: MC Hammer broeken) in verschillende variaties, plooirokken, slaapzak empire –en  bandeaujurken, mouwloze hoodies en sportieve retro shorts. Een drukke mix van Van Wouw’s favorite things in life, zoals cassettebandjes, BMX bikes, sneakers, en, natuurlijk, de koptelefoon spray-on afbeeldingen sierden de ontwerpen. Ook strakke, schuine vlakken en het streepjespatroon kwamen voorbij. Accessoires als opgepimte Nike sneakers, mega grove kettingschakels, oorbel met een vinyl plaat, cassettebandjes en blikjes maakten de 80’s hiphop goes Daryl beeld af.

Daryl van Wouw rockte weer met zijn derde collectie. He´s got my vote!

Check hier alle foto´s van de show.

Deel dit artikel
Back to top