Fashion

Prince Percy

Zaterdagmiddag 16.00 uur was het weer spitsuur bij de Amsterdam Fashion Week. De modeshow van Percy Irausquin stond op dit uur gepland en dat heeft men op het Westergasterrein geweten. Ondergetekende heeft zelf per fiets bijna drie man plus hond van de sokken gereden om de show niet onverhoopt te missen… Nergens voor nodig, de kickoff was zoals gebruikelijk fashionably late.

Het publiek dat in groten getale op Percy’s show was afgekomen, stond binnen lekker op elkaar gepakt. Dat kwam wel goed uit; je kon tijdens het wachten opwarmen na de koude temperaturen buiten getrotseerd te hebben. Menig BN-er kletste bij met vrienden en bekenden. Mart Visser, Fiona Hering, Leco van Zadelhoff en muze Leontien Borsato, soapies Lieke van Lexmond en Charlotte Besijn, ze stonden allemaal vooraan om een goede plek langs de catwalk te veroveren.

Dat Percy tot een echte publiekslieveling is verworden bleek uit de extra rij zitplaatsen die voor de tribune gecreëerd was. Maar nog zat de zaal stampvol, er kon echt niemand meer bij. Op de heerlijke beats van Prince ging de show dan eindelijk van start. Eindelijk, dachten ook onze achterburen, want zij waren om de tijd te doden maar alvast aan de fles Martini uit de goodiebag begonnen.

In een wervelend tempo liepen de modellen af en aan, in waanzinnig mooie smokings en de meest oogstrelende jurkjes. De toeschouwers kwamen ogen tekort, in een mum van tijd passeerden alle nieuwe creaties van Percy. Hij trapte af met smokings, in het traditionele zwart, waarbij er duidelijk een opbouw zichtbaar was van simpel naar steeds uitbundiger. Linten en strikjes op kontzakken, revers en kragen volgden elkaar op.
De linten en strikjes die in de rest van de show ook terugkwamen, waren voor de echte Percy liefhebbers niets nieuws onder de zon: ook bij de vorige Fashion Week was te zien dat de ontwerper dol is op veel linten en strikjes. Een musthave was de mooie zwarte cape, die stijlvol wijd uitwaaierde.

Verder waren er veel zwierige jurkjes, al dan niet in satijn uitgevoerd, in verschillende kleurstellingen te bewonderen. Sommige jurkjes hadden een hooggesloten hals, anderen hadden weer een mooie sexy laag uitgesneden decolleté. Ook bij de avondjurken zagen we veel satijn voorbijkomen, waarbij sprake was van gedrapeerde lagen. Er passeerden natuurlijk teveel mooie jurken om ze een voor een toe te lichten, maar een paar hoogtepunten willen we hier wel even noemen.

Zo was er een prachtige zwarte jurk die deed denken aan een struisvogel. De rok stond bol, reikte tot net over de knie en de top werd gevormd door een korset. Wie zich in deze jurk hult, zal overal een verpletterende indruk achterlaten. En wat te denken van de ingenieus gedrapeerde ‘Miami’-jurk, waarvan de onderkant van de jurk via de arm en schouder rond de hals loopt. Een heel mooi, stijlvol exemplaar die misschien nog meer tot zijn recht was gekomen zonder de drukke print. Tot slot het mooiste stuk van de show: een roze avondjurk met losse stroken. In twee tinten donkerroze wel te verstaan. Een adembenemende jurk, die waarschijnlijk helaas niet zo geschikt is voor de rode loper… Een bijna-struikelpartij waar het model een paar keer aan kon ontsnappen, is misschien niet echt charmant met al die camera’s op je gericht!

De staande ovatie die de ontwerper na de show in ontvangst mocht nemen was absoluut terecht. Percy Irausquin laat zien dat hij niet voor niets zo geliefd is bij velen. Onder het genot van een Italian Iced Tea of Super Nova, mijmerde menig toeschouwer na de show over de winkel die Percy aankomend voorjaar opent. In Amsterdam welteverstaan, in de Cornelis Schuytstraat. Het zal er storm lopen…

Percy Irausquin

Parcy Irausquin           Percy Irausquin            Percy Irausquin

Percy Irausquin

Percy Irausquin           Percy Irausquin            Percy Irausquin

Percy Irausquin

Percy Irausquin           Percy Irausquin           Percy Irausquin           Percy Irausquin           Percy Irausquin           Percy Irausquin           Percy Irausquin

Percy Irausquin

Percy Irausquin

Percy Irausquin

Percy Irausquin

Percy Irausquin

Percy Irausquin

Percy Irausquin

Percy Irausquin

Percy Irausquin

Percy Irausquin

Percy Irausquin

Percy Irausquin

Beeld door Manga Huisman

Deel dit artikel
Back to top