Fashion

“Waarom zien de nieuwe Balenciaga schoenen eruit als de Walmart sneakers die mijn vader draagt?”

Oke, we hebben Normcore gehad waarbij modemeisjes zich gingen kleden als Amerikaanse mannen die in de tijd waren blijven steken en we hadden recentelijk de Ugly Shoe trend. Dat deze toch nog niet helemaal over zijn hoogte punt heen lijkt te zijn blijkt uit de allernieuwste lancering van Balenciaga.

Balenciaga komt met een nieuwe sneaker op de proppen die vanaf 21 september te koop zal zijn. Tenminste, dat is als je diep in de buidel wil tasten voor een schoen die er eigenlijk al een beetje gedragen uit ziet. De Triple S Sneaker is er eentje van het lelijke soort. Een kruising tussen je oude sportschoenen en de gymschoenen die je vader in de jaren ’80 droeg en die soms nog uit de schuur komen wanneer het gras gemaaid moet worden.

Al deze pracht en praal van vintage vaderlijke stijl en muffe gymp kan dus voor jou zijn voor het uitzinnige bedrag van 795 dollar, zo’n 665 euro. En dat is waar het internet in opstand komt. Sommige mensen voelen zich beledigd door de Balenciaga schoen, andere kunnen er slechts keihard om lachen. Toch zijn er ook mensen waarbij het kwijl in de mondhoeken ontstaat bij het zien van de schoenen. Een klein groepje Twitteraars vindt de gymp namelijk zo lelijk dat ze onweerstaanbaar zijn geworden. Ook iets voor jou? Dan moet je even wachten tot ze weer in stock zijn want op het moment zijn ze overal al uitverkocht.

Beeld: Bergdorf Goodman

Deel dit artikel
Back to top