Fashion

10x hotste fashion month verhalen

Na de meest excentrieke accessoires, is het nu tijd voor de tien meest opmerkelijke verhalen die we opvingen tijdens de superdrukke Fashion Month. Van een front row sterfgeval tot spectaculaire decors en van poedelnaakte modellen tot een designer stoelendans!

Karlie Kloss is without a doubt één van de meest gewilde modellen van het moment. Des te opmerkelijker was het, dat de Amerikaanse schone zowel New York, Milan als London Fashion Week skipte. Het model maakte haar afwezigheid goed door mee te lopen in bijna iedere grote show tijdens de modeweek in Parijs.

10x hotste fashion month verhalen karlie kloss

Levensgrote kristallen (Chanel), een loopband (Viktor & Rolf), googeltrucs van 'onze' Hans Klok (Stella McCartney), een metershoge roltrap (Kenzo) en een rijdende trein (Louis Vuitton). Sommige designers pakten niet alleen met hun collecties, maar ook wat presentatie en decors betreft flink uit. Fashion business wordt show business!

10x hotste fashion month verhalen louis vuitton trein

De 95-jarige Zelda Kaplan, mode-icoon en socialite, stierf op 15 februari in het harnas. Ze overleed namelijk terwijl ze op de eerste rij zat tijdens Joanna Mastroianni's NYFW show.

10x hotste fashion month verhalen zelda kaplan

Al een behoorlijke tijd is er in de modewereld een heuse stoelendans gaande, zo ook tijdens Fashion Month. Een huilende Raf Simons nam afscheid van Jil Sander en Jil Sander herself zal het stokje van hem overnemen. Verder is Hedi Slimane de vervanger van Stefano Pilati bij Yves Saint Laurent en ondertussen weten we nog steeds niet wie de nieuwe hoofddesigner van Dior wordt...

10x hotste fashion month verhalen raf simons

Hoewel er piepjonge modellen in overvloed waren, deden ook de topmodellen het goed tijdens het FW12 seizoen. Zo sloot Hollands glorie Doutzen Kroes de Miu Miu show, liep Gisele Bündchen mee voor Alexander Wang en schreed Naomi Campbell over de Roberto Cavalli catwalk!

10x hotste fashion month verhalen doutzen kroes miu miu

Robyn Coles wilde extra publiciteit rondom haar hoedenshow genereren en zond haar modellen daarom naakt - met alleen een kek hoedje op het hoofd - de catwalk op. Of iedereen nu bekend is het met haar creaties betwijfelen, maar toegegeven: de aandacht heeft ze.

10x hotste fashion month verhalen robyn coles

Oef, Kanye West zal de druk wel hebben gevoeld voordat zijn tweede fashion show ever van start ging. Zijn vuurdoop vorig seizoen ging gepaard met de nodige dosis kritiek en veel bezoekers keken dan ook extra kritisch naar alle winterse creaties. Celebs als Kim Kardashian en Jay-Z kwamen hun vriend steunen en gelukkig voor de rapper slash ontwerper nam het aantal negatieve recensies wat af.

10x hotste fashion month verhalen kanye west

Even leek de Calvin Klein show volledig in de soep te gaan lopen, vanwege een vooraf aangekondigd protest van Occupy Wall Street. Het plan was om met zo'n honderd man de toegang tot de venue te blokkeren. Helaas voor OWS en gelukkig voor de Calvin Klein fans waren slechts vijftien mensen bereid in het slechte weer te protesteren.

10x hotste fashion month verhalen occupy

Katy Perry was dé graag geziene gast tijdens de afgelopen Paris Fashion Week. In kittige ensembles bezocht de zangeres onder meer shows van Viktor & Rolf, Chanel, Yves Saint Laurent, Balmain en Miu Miu (zie hieronder). Ook nachtegaaltjes Alicia Keys en Sky Ferreira zaten front row bij enkele fashion shows.

10x hotste fashion month verhalen katy perry

Waarom peperdure popsterren inhuren als je ook gewoon zelf een deuntje kunt zingen tijdens je show? De immer aandoenlijk ogende Alber Elbaz vierde zijn 10-jarig jubileum bij Lanvin en trakteerde het vertederde modepubliek met een uitvoering van 'Que Sera'.

Wat was volgens jou het grootste modenieuws van de afgelopen maand?

Zin gekregen in nog meer fashionable lijstjes? Check dan zeker ook deze edities van onze '10x' rubriek!

- 10x excentrieke FW12 accessoires

- 10x hebberigmakende kledingkasten

- 10x retro catwalks

(Door: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top