Fashion

Trend report: pimp my ride

De regel is: three makes a trend. Verrassend genoeg waren het auto’s die we op meer dan drie collecties zagen terugkeren. Carspotten was het bij Prada, Mary Katrantzou en Akris. Ieder modehuis reed een totaal andere richting op met de vierwielers.

Spoiler clutches en autoprint tubetops

Miucci Prada toonde in haar spring-summer 2012 collectie de twee grote liefdes van de Italiaanse man, vrouwen en auto's. De looks waren volgeprint met jaren '50 auto prints, clutches met spoiler sluitingen en pumps met vurende uitlaatgassen en felrode remlichtjes. De setting van de show was zelf garage like inclusief olievlekken en verspetters.

pradacar prada

prada

prada auto cars prada

Prada spring-summer 2012

Grand Fashion Prix

Albert Kriemler haalde zijn inspiratie voor de Akris zomercollectie 2012 uit John Frankenheimer's 1966 film Grand Prix. Fotoprints van raceauto’s gingen over het plankier heen en looks die op een abstractere manier het thema 'snelheid' hadden.

akris akris

akris

Akris spring-summer 2012

Car crash

De Griekse Mary Katranzou had tussen haar vloed aan fotoprints een aantal gedetailleerde autowrakken op verschillende looks afgebeeld. Zelfs inclusief stukjes tin die op de ontwerpen waren geplakt.

mary

Wij shopten wat auto's voor in jouw kast!

auto asos auto ketting

Links: Asos Platform Peep Toe Car Print Block Heels, prijs: € 69,88
Rechts: Asos Plastic Car Short Pendant Necklace, prijs: € 8,39

(Door: Lenny)

Deel dit artikel
Back to top