Fashion

Vader Winehouse boos op Jean-Paul Gaultier

Jeans-Paul Gaultiers spring 2012 couture collectie is geïnspireerd op de in juli overleden Amy Winehouse. De Franse ontwerper was een groot fan van de zangeres. Maar wat Jean-Paul Gaultier een eerbetoon aan Amy noemt, kan de vader van Winehouse verre weg van waarderen; hij is 'in total shock'.

 

Vader Winehouse boos op Jean-Paul Gaultier

Spring 2012 couture

De spring 2012 couture collectie van Jean-Paul Gaultier werd niet goed ontvangen door familie Winehouse. Hij liet weten: “De hele familie was erg onthutst toen we de foto's ervan zagen. We waren erg geschokt.” De vader van Amy, Mitch Winehouse, laat weten vooral moeite te hebben met het uiterlijk van de modellen. Zij gingen als Amy look-a-likes over de catwalk en droegen grote zwarte pruiken en vette eyeliner. Mitch: “Dat ze haar evenbeeld gebruiken om kleding te verkopen is iets wat we nooit hadden verwacht. Er is ons ook geen toestemming gevraagd.”

Vader Winehouse boos op Jean-Paul Gaultier

Twitter

Een dag na de show in Parijs twitterde Mitch Winehouse: “We don’t support the Jean-Paul Gaultier collection. It’s in bad taste” Ook Kelly Osbourne, een van Amy’s beste vriendinnen, liet via Twitter een reactie achter:“Although @JPGaultier was paying homage to my dear friend & icon to the world i found it to be lucratively selfish and distasteful!”

Vader Winehouse boos op Jean-Paul Gaultier

Jean-Paul Gaultier

De Franse designer noemt zijn couture collectie juist een eerbetoon. Volgens hem was Amy Winehouse was een echt fashion icoon. Jean-Paul Gaultier werd verliefd op de soulzangeres nadat hij in 2008 een concert van haar bijwoonde in Parijs. Gaultier: “Ze had een zeer uitzonderlijke stijl. Hoe ze zich bewoog, hoe ze zich kleedde, het combineren van kledingstukken uit verschillende tijdperken.”

Vader Winehouse boos op Jean-Paul Gaultier

Hoe kijk jij tegen het eerbetoon van Jean-Paul Gaultier aan?

(Door: Daphne)

Deel dit artikel
Back to top