Fashion

Modellen met karakter

De modellen van nu zijn naturel, erg naturel. Grote oren, een karakteristieke kaaklijn of een opvallende neus zijn een pré. Welke modellen zijn op dit moment hot?

Met haar poppengezichtje en felrode haar heeft de Engelse Lily Cole (links) al een paar keer op de cover van Vogue gestaan. In 2004 won ze de titel ‘Britisch model of the year’ tijdens de British Fashion Awards. Ze werkte voor Chanel, Christian Lacroix, Hermès, Cacharel en Anna Sui. Sinds twee jaar zit ze bij modellenbureau Elite.

Als je haar op straat tegenkomt zul je in Daiane Conterato (rechts) geen topmodel zien. Toch is het Braziliaanse model met smalle lippen en scherpe neus erg geliefd op de catwalks. Zo werkte ze voor Prada, Jean-Paul Gaultier, Armani, Vera Wang, Balenciaga en Miu Miu.

Lily ColeDaiane Conterato

Haar look wordt wel eens omschreven als alien-achtig. Maar sinds 2006 gaat de Oost-Europese Tanya Dziahileva (links) als een trein. Het zestienjarige model liep o.a. voor Chanel, Dior, Missoni, Versace, Prada en deed campagnes voor Hugo Boss, Jean-Paul Gaultier en Lanvin.

Haar big break had ze te danken aan haar vriendin Kate Moss, maar haar schoonheid heeft ze natuurlijk van zichzelf. Model Irina Lazareanu (rechts) heeft Roemeense ouders. Ze emigreerde met haar familie of vijfjarige leeftijd naar Canada en verhuisde op haar dertiende naar Londen om een balletopleiding te doen. Vooral haar karakteristieke neus maakt haar een geliefd model.

Tanya DziahilevaIrina Lazareanu

Ze heeft enorm scherpe jukbeenderen, een krachtige kin en een spleetje tussen haar tanden. De Nederlandse Iekeline Stange is een van de meest geboekte modellen van dit moment. Grote namen als Marc Jacobs en fotograaf Steven Meisel zijn helemaal weg van haar.

En, welk model is jouw favoriet? (Juliette)

Iekeline Stange 

Deel dit artikel
Back to top