Fashion

Marni ontwerpt voor H&M

Met de Versace for H&M nog maar net achter de rug, kijkt de modewereld alweer vooruit naar de volgende guest designer. Goed nieuws! Die is vandaag bekend gemaakt: het Italiaanse modehuis Marni is de runner-up designer voor H&M! De voorjaarscollectie die oprichtster en creatief directeur Consuelo Castiglioni voor H&M heeft ontworpen, ligt vanaf 8 maart 2012 in de winkels.

Marni voor H&M

H&M

Designers als Karl Lagerfeld, Stella McCartney, Comme des Garçons, Jimmy Choo, Lanvin en recentelijk Versace gingen Marni al voor, maar H&M is ook op deze samenwerking beretrots. “Bij H&M zijn we allemaal weg van deze collectie! Het is fantastisch om te zien hoe Consuelo Castiglioni met haar indrukwekkende vakmanschap tot haar ontwerpen komt door nieuwe combinaties te maken van dessins en kleuren. Het moment waarop de collectie in de winkels ligt is perfect gekozen, als een mooie ode aan het voorjaar”, aldus Margareta van den Bosch, creatief adviseur van H&M.

Marni voor H&M

Marni

Het Italiaanse modehuis onder leiding van Consuelo Castiglioni staat bekend om haar originele dessins en inventieve ontwerpen, en is inmiddels uitgegroeid tot één van de meest geliefde modelabels. Creatief directeur Consuelo Castiglioni heeft voor H&M een voorjaarscollectie ontworpen voor zowel dames als heren. De collectie weerspiegelt de ware essentie van Marni en omvat kleding, bijpassende accessoires(sieraden, tassen, sjaals) en schoenen. Extra leuk: dankzij de H&M-prijzen is Marni at H&M geschikt voor elk budget.

Marni voor H&M

Marni voor H&M

 

Marni at H&M

De Marni at H&M collectie bezit alle elementen waar het label om bekend staat: vol vrijheid en experimenten, en felgekleurde all-over dessins die in bijpassende of contrasterende lagen gedragen kunnen worden. De damescollectie heeft levendige kleuren en uitgesproken dessins, Afrikaans geïnspireerd of eenvoudige blokkleuren.

De silhouetten zijn gebaseerd op typische Marni items, met plooirokken, jurken, 7/8 broeken en jacquard knitwear, en materialen die variëren van zijde tot frisse katoenen popeline. “Ik wilde een echte Marni-garderobe ontwerpen waarin al onze favoriete ontwerpen met de karakteristieke materialen en dessins te herkennen zijn. Ik houd ervan om dessins en kleuren naast elkaar te gebruiken, zo combineer ik tribal motieven met Bauhaus prints voor een sportieve uitstraling”, aldus Consuelo Castiglioni.

 

De collectie is vanaf 8 maart 2012 online en in ongeveer 260 winkels wereldwijd verkrijgbaar.

Marni voor H&M

Marni voor H&M

Bekijk hieronder de video over de designersamenwerking van Marni voor H&M:

Ga jij ook voor deze guest designer met je slaapzak voor de H&M winkels liggen?

(Door: Daphne)

(Beeld: H&M)

Deel dit artikel
Back to top