Fashion

Wereldleiders kussen in Benetton campagne

Benetton staat bekend om hun controversiële advertenties, maar de laatste campagne is wel heel opvallend. Ter promotie van de Unhate Foundation, heeft het merk een serie foto’s uitgebracht van kussende wereldleiders. Echt waar: Barack Obama, Nicolas Sarkozy en Angela Merkel, allemaal met getuite lipjes.

 

Unhate foundation

De campagnebeelden zijn gecreëerd door een Photoshoptalentje en zijn natuurlijk fictief, maar dat neemt niet weg dat de foto’s verschrikkelijk echt lijken. De Unhate foundation, opgericht door de Benetton Group, wil haat bestrijden en bijdragen aan een nieuwe, tolerante cultuur. Liefhebbende wereldleiders passen dan perfect in dit plaatje.

Wereldleiders

Wie heeft Benetton voor de UNHATE foundation aan elkaar gekoppeld? De Amerikaanse president Barack Obama zoent maar liefst twee wereldleiders, namelijk China’s Hu Jintao én Venezuela’s Hugo Chavez. Israels Benjamin Netanyahu kust de Palestijnse Mahmoud Abbas en ook Angela Merkel (Duitsland) en Nicolas Sarkozy (Frankrijk) hebben elkaar gevonden. Als laatste drukken Kim Jong-il en Lee Myung-bak (Noord- en Zuid Korea) de lippen op elkaar.

Benetton

Hu Jintao & Barack Obama

Benetton

Barack Obama & Hugo Chavez

Benetton

Mahmoud Abbas & Benjamin Netanyahu

Benetton

Angela Merkel & Nicolas Sarkozy

Benetton

Kim Jong-il & Lee Myung-bak

Wat vind jij van de nieuwste campagne van Benetton?

(Door: Daphne)

(Beeld: Benetton)

Deel dit artikel
Back to top