Fashion

7 dingen die erop wijzen dat jij onmiskenbaar een millennial bent

Binnen elke generatie zullen er altijd mensen zijn die éxtra origineel en uniek willen zijn, maar diep van binnen lijken we stiekem toch best wel op elkaar. Of het nou om het humeur, het koopgedrag of om kleuren gaat. Ben jij geboren tussen 1981 en 1997? Dan is deze voor jou, want als jij je herkent in deze 7 dingen ben jij onmiskenbaar een millennial

1. Minimalisme is helemaal jouw ding
Als je het niet al hebt gedaan denk je er vast wel over na: alles wat je niet meer nodig hebt uit je huis weggooien en het lekker minimalistisch houden en inrichten. Dit niet alleen om je hoofd rustig te houden als je eenmaal thuis komt van werk, maar ook om de belangrijkste dingen in je huis te highlighten. 


2. Je koopt liever een wat goedkopere designer tas
Millennials zijn wijs als het aankomt op dure aankopen als designertassen of andere items, en zijn ook veel meer geneigd om een wat betaalbaardere handtas te kopen dan eentje waar een enorm prijskaartje aan hangt. Millennials kopen tegenwoordig dus niet meer handtassen van duizenden euro's, maar houden de prijs gemiddeld tussen de 350 en 400 euro.


3. Je spendeert meer tijd en geld aan sporten 
Millennials zijn een hele actieve generatie en brengen veel sport en workouts in hun dagelijkse routines. Maar, omdat sporten nog veel leuker is als je een fashionable sportoutfit hebt, wordt daar ook veel meer geld aan uitgegeven. 


4. Je bent helemaal verliefd op de kleur 'millennial pink' 
Jep, waarschijnlijk heeft werkelijk elke millennial dit kleurtje wel ergens in de kledingkast hangen, en zo niet dan is het wel terug te vinden in huis of tussen je make-up collectie. 


5. Anything personalised trekt jouw aandacht 
Tegenwoordig wordt het personaliseren van dingen als truien en tassen steeds populairder. Elke aankoop zal dan een beetje uniek zijn en net iets extra van jou. 

 

Een bericht gedeeld door Kylie (@kyliejenner) op


6. Het meeste shopwerk doe je online 
Niet alleen omdat dit sneller en handiger is, maar ook nog eens een stuk leuker. Tegenwoordig kan je namelijk naast het online shoppen zelf ook handenvol inspiratie van bijvoorbeeld Instagram en Pinterest plukken, wat het nog leuker maakt als je het daarna zelf in de kast hebt hangen. 


7. Uniek en authentiek zijn gaat boven alles
Of het nou gaat om het ontwikkelen van je eigen stijl of het investeren in bepaalde merken die écht bij jou passen, het idee van uniek zijn is een van de belangrijkste dingen voor millennials als het gaat om fashion. Dit is ondertussen ook de reden dat je tegenwoordig steeds meer plus-size of gender-fluid modellen ziet in campagnes en op de catwalk. 

Beeld thumb: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top