Fashion

Trend report: pailletten parade

Op de fall-winter 2011 catwalks is er altijd een vloed aan pailletten te vinden, de ontwerpers dromen waarschijnlijk al maanden van de kerstdagen. Maar naast de gebruikelijke stroom aan glimmers in goud en zilver viel ons oog ook op afwijkende pailletten. Miucci Prada had pailletten die oogden als een vissenhuidje en Dolce & Gabbana hadden de klassieke feest paillet te pakken.

Een pailletje hier of daar doet het altijd goed met de feestdagen, maar voor een doordeweekse dag of feestje kan het glimmende rondje ook prima. De paillet du jour is iets minder glimmend en komt ook in vierkantjes en ovaaltjes. Maar de klassieke zilveren paillet à la spreekstalmeester uit een circus is ook nog steeds hot. Combineer een wit T-shirt en een mooie jeans onder je pailleten blazer voor een mooie daytime look.

kane kane

Christopher Kane fall-winter 2011

Christopher Kane koos voor pailetten in zijn collectie omdat het een kinderlijke fantasie vertaalt. Pailletten doen hem denken aan de koolzuur bubbels in een glaasje frisdrank. Verder verwerkte hij vakjes met gelvullingen gevuld met gekleurde vloeistof en glitter en ouderwetse haaksels in zijn ontwerpen.

Bij Prada waren de pailletten zo aangezet dat het net de schubben van een vis leken. Ariel eat your heart out, dit zijn de Prada zeemeerminnen!

prada vis prada vis

Prada fall-winter 2011

De wat klassiekere pailletten zagen wij bij de Dolce & Gabbana, die eighties androgyn clubbing als thema leken te hebben en bij Elie Saab, die galajurken in rubyrood en zilver overgoten met pailletten showde.

elie paillet dg

Links: Elie Saab fall-winter 2011, rechts: Dolce & Gabbana fall-winter 2011

Om de pailletten parade voor de feestdagen of voor jouw dagelijkse kloffie op gang te brengen, shopten wij twee glim exemplaren voor jullie.

asospal asos halo

Links: Asos Revive mini skirt in neon sequins € 78,27

Rechts: Asos Revive Sequin Holographic Sequin Dress € 156,54

(Door: Lenny)

Deel dit artikel
Back to top