Fashion

Dolce & Gabanna lanceert nieuwe sneaker maar was dat wel zo slim?

Het is niet de eerste keer dat Dolce & Gabbana onder vuur ligt. Het Italiaanse modehuis is niet vies van het veroorzaken van de nodige oproer. Zo noemden Dolce & Gabbana één van hun schoenen ‘slave sandals’, weigerden ze Melania Trump te kleden en noemden ze kinderen verwekt met behulp van IVF ‘synthetisch’.

Maar vandaag is het iets anders dat voor opschudding zorgt. Namelijk een paar witte sneakers uit de Fall 2017 collectie. De witte sneakers in kwestie zijn versierd met studs, pailletten, handgeschreven berichtjes en quotes. Vooral dat laatste is waar mensen nu massaal over vallen. Dolce & Gabbana lieten namelijk “I’m thin and gorgeous’ in hoofdletters op hun sneakers scrhijven.

 

@kawamurajumpei ❤❤❤❤❤❤❤

Een bericht gedeeld door stefanogabbana (@stefanogabbana) op

Stefano Gabbana deelde een plaatje van de gymp op zijn Instagramaccount en had al snel de poppen aan het dansen. Direct gingen de volgers van de Italiaanse modeontwerper in de aanval en schreven comments als: “you don’t think it’s a little unresponsible to push a message of ‘Thin and Gorgeous’? I hope this will be followed by a message of inclusion of all bodies?”   

Maar Stefano Gabbana was niet gediend van al het negatieve commentaar op zijn ontwerp en, om het allemaal erger te maken, ging de ontwerper vol in de verdediging. “u think is better to be fat full of hamburger??? Stupid, en “darling you prefer tob e fat and full of cholesterol??? I think u have a problem.”

Ondanks de Instagram reacties van Stefano Gabbana heeft het modehuis nog geen officiële reactie gegeven op de schoen. Wel gaat Stefano helemaal los op Instagram en deelt hij alle online artikelen van sites die over de schoen schrijven en er zo hun vraagtekens bij stellen. En het lijkt erop dat de Italiaanse ontwerper het laatst lacht, want volgens hem wordt Dolce & Gabbana als maar populairder ondanks de kritische artikelen. Het is dus nog even afwachten of hiermee de kous af is of dat deze Dolce & Gabbana sneaker-gate nog een staartje krijgt.

Beeld: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top