Fashion

Witte sneakers: zo houd jij ze langer schoon

Witte sneakers: zo houd jij ze langer schoon

Een mooi paar witte sneakers is volgens ons een echte essential. Deze kun je onder alles dragen en zorgt voor een geklede maar wel stoere look. Zodra jij een paar al een tijdje in jouw kast hebt liggen, kan het zo zijn dat deze misschien iéts minder wit zijn geworden dan toen jij ze kocht. Ze worden geel, grijs of simpelweg gewoon vies.

Gelukkig zijn er dingen die jij kunt doen om jouw favoriete witte sneaker goed schoon te maken. Met deze tips is het geen probleem om ze wit te houden. Het is het proberen waard. Lukt het niet? Dan kun je altijd nog een paar nieuwe exemplaren scoren, bijvoorbeeld bij SuperSales. Zij hebben bijvoorbeeld regelmatig een Adidas sneakers sale - en dat is natuurlijk het ideale moment om jouw sneakers te vervangen of jouw collectie uit te breiden!

De beste tips om jouw sneakers mooi wit en schoon te houden, vind je hieronder!

Vuilafstotende spray

Wanneer je net een nieuw paar witte sneakers hebt gekocht, kun je al wat doen om ze te beschermen. Voordat jij ze aantrekt, kun je ze namelijk het beste behandelen met een water- en vuilafstotende spray. Wanneer je deze gebruikt dan creëer je een beschermende laag. Zo kunnen jouw schoenen tegen regen, modder of ander vuil. Daarbij is het belangrijk om een klein (!) laagje spray aan te brengen. Zet jouw hand in jouw sneaker en spray van de neus tot de hiel. Je schoen wordt even vochtig, maar dat is na een tijdje ingetrokken. Laat je schoenen een nachtje staan en ze zijn helemaal beschermd tegen vocht en vuil! Je kunt dit vaker doen voor het beste resultaat. Doe het bijvoorbeeld eens om de week.

 

Veters wassen

De veters in jouw schoenen zijn natuurlijk ook erg belangrijk. Zodra jij jouw sneakers al een tijdje hebt, kunnen jouw veters erg verkleuren. Vaak worden ze geel, wat gelijk jouw hele sneaker minder schoon laat ogen. Daarom is het belangrijk om eens per maand jouw veters uit je schoenen te halen en deze te wassen. Dit kan gewoon in de wasmachine. Doe er een waszakje omheen en ze zijn weer zo goed als nieuw.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Monikh Dale (@monikh) op

Vet uit je sneakers

Vetvlekken zijn niet alleen in kleding erg lastig schoon te maken. Het is dan ook iets wat je graag wilt vermijden. Toch is het je vast een keer gebeurd dat er een vetvlek op jouw schoen terecht komt. Hier hoef jij je geen zorgen om te maken want dit is vaak op te lossen door vaseline te gebruiken. Wrijf de vaseline met een zachte doek in jouw schoenen en maak daarbij draaiende bewegingen. Laat dit voor een aantal uur zitten, zo kan het goed intrekken. Zodra er een paar uur zijn verstreken, kun je de vaseline gewoon verwijderen met een doek. 

Tandpasta

Je had het misschien niet helemaal verwacht maar tandpasta kan veel doen voor jouw schoenen. Het is namelijk een wondermiddel om ze weer wit te krijgen. Wel zijn er een aantal stappen die je daarbij moet volgen, om het optimale resultaat te behalen. Gebruik altijd een tandpasta zonder (gekleurde) gel en zorg er eerst voor dat jouw veters uit je sneaker zijn gehaald want deze worden namelijk niet schoon ervan. Daarna breng je met een oude tandenborstel de witte tandpasta aan en laat je deze ongeveer tien minuten intrekken. Na deze tijd kun je ze schoonmaken met een vochtige doek. Ben jij nog niet tevreden met dit resultaat? Dan kun je het net zo vaak herhalen tot ze wit zijn.

Op een donkere plek bewaren

Wij geven toe, we hadden hier nog niet eerder aan gedacht maar het klinkt heel logisch. Wanneer jij jouw schoenen voor een lange tijd laat staan in de zon dan zullen ze gauw verkleuren. Ze krijgen een gele kleur, wat natuurlijk niet de bedoeling is. Daarom is het belangrijk om jouw sneakers altijd op een donkere plek te bewaren, zodat geen enkel licht ze kan verkleuren. 

Witte sneakers om jouw collectie mee aan te vullen

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top