Fashion

Manolo Blahnik goes green

Schoenengoeroe Manolo Blahnik gaat samen met Marcia Patmos werken aan een duurzame collectie met schoenen voor de lente, genaamd ‘Marcia Patmos for Manolo Blahnik’. De schoenen zullen volledig gemaakt zijn van afgedankte tilapia huiden, kurk en raffia. Wij zijn very curious naar het eindresultaat!

 

Dit is de eerste groene samenwerking voor Blahnik. Het schoenenmerk heeft met Patmos aan twee soorten stijlen gewerkt: een platte open teen sandaal met dubbele bandjes en een high-heeled sandaal in kleurencombinaties van kobaltblauw, zwart, nude en geel. Ze zullen beiden voor 895 dollar in de Manolo Blahnik winkels verkrijgbaar zijn.

Patmos vertelt over de samenwerking met Blahnik en haar materiaalkeuze: “Ik ben altijd op zoek naar duurzame materialen en ontwikkelingen. Het leek me een fantastisch idee om tilapia huid te gebruiken, omdat het in de voedingsindustrie een overblijfsel is dat anders wordt weggegooid. Maar het is eigenlijk een prachtig materiaal en perfect voor kleine lederwaren.” Patmos wil met de samenwerking met Blahnik graag duurzaamheid in de luxe markt bevorderen, want het hoeft natuurlijk niet beperkt te worden tot T-shirts en boodschappentassen.   

We zijn supernieuwsgierig naar de duurzame creatie! Tot die tijd kijken we nog even naar de ontwerpen uit de AW 2011-2012 collectie:

Manolo Blahnik

Ga jij sparen voor een paar muiltjes made of tilapia huid?

(Door: Daphne)

(Beeld: Manolo Blahnik)

Deel dit artikel
Back to top